0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verpakkingsdagen bij Weinig Dimter

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ILLERTISSEN – Wereldwijd is het verzenden van producten, halffabricaten en grondstoffen nog steeds een groeiende markt. Ook de leveranciers van houten verpakkingen profiteren daarvan en met hen de leveranciers van de bijbehorende machines. Weinig Dimter pakte dan ook groots uit tijdens de Weinig Dimter Verpakkingsdagen.

Alleen al in Duitsland realiseert de verpakkingssector jaarlijks een omzet van 2,5 miljard euro. Tijdens de derde editie van Weinig Dimter Verpakkingsdagen kregen de bezoekers de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied te zien. Meer dan vierhonderd bezoekers van over de hele wereld maakten kennis met de nieuwste ontwikkelingen. De bijeenkomst vond in tegenstelling tot de vorige edities niet plaats in de productiehallen van Dimter. Dit omdat door de groei van Dimter er simpelweg te weinig ruime is in deze hallen. Daarom werd uitgeweken naar het gebouwcomplex waar de montage van de machines plaatsvindt. Zo was het op die plek mogelijk om kennis te maken met de mogelijkheden van het gehele portfolio Opticut afkortzagen. Speciale aandacht was er voor de productiesoftware OptiPal en OptiStat. Ook presenteerde Dimter de mogelijkheden die er zijn op het gebied van materiaaltracering en onderdelenidentificatie, thema’s waar Weinig Dimter een hele reeks oplossingen voor in huis heeft.

Eén van de hoogtepunten tijdens de tweedaagse bijeenkomst was een bezoek aan de TriCor Packaging & Logistics. Weinig Dimter heeft in juli 2017 bij dit bedrijf een geautomatiseerde lijn geleverd voor de productie van pallets met onder andere drie parallel producerende Opticut 260 afkortzagen en een Weinig Ultra TT vingerlasmachine. Drie medewerkers zijn in staat op met een Corali-palletmachine en de genoemde Weinigmachines 360 pallets per uur te fabriceren.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X