0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vernieuwde Nederlandse Boominfodag

HOUTEN – De elfde editie van de Nederlandse Boominfodag wordt dit jaar gehouden in Apeldoorn op 16 en 17 mei. Bij dit landelijke evenement over bomen en groene infrastructuur komen wetenschappelijke en praktische kennis samen. De organisatie verbindt de jarenlange expertise van Jan-Willem de Groot aan de netwerken van Stadswerk, Branchevereniging VHG en Research Fellow Urban Forestry van de TU Delft. Dit alles vindt plaats in gastgemeente Apeldoorn, dé Europese Bomenstad 2018.

Twee dagen lang komen groene vakgenoten uit binnen- en buitenland samen om de laatste wetenschappelijke inzichten en ervaringen over onder andere i-Tree, assetmanagement, bomenbeleid, ziekten & plagen, technologie en juridische vraagstukken te delen. Daarnaast kunnen bezoekers getuige zijn van de Nederlandse Klimkampioenschappen en deelnemen aan door de gemeente Apeldoorn, georganiseerde interessante praktijkexcursies.

Festival

Het inhoudelijke programma vindt plaats in STOOM en VLIJT – op het markante Zwitsalterrein – en in twee tenten in het Verzetstrijderspark. In en rondom de grote tent in het park presenteren diverse bedrijven zichzelf en hun producten. Donderdagavond is er de bekende Boominfodag BBQ. In deze festival-achtige setting verbinden we de netwerken van Stadswerk, VHG en Research Fellow Urban Forestry om groene kennis te bundelen en delen.
Het complete programma is te vinden op www.boominfodag.nl/programma. Deelnemers die zich voor 15 april aanmelden, ontvangen 20 procent korting op de entree.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X