8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verkoop houten woningen SAWA gestart

ROTTERDAM – De verkoop van de 39 koopwoningen in het woningbouwproject SAWA is gestart. Een mijlpaal in de realisatie van het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. De voorbereidende werkzaamheden starten begin volgend jaar.

SAWA ligt in het Lloydkwartier in Rotterdam. Het woningbouwproject bevat 39 koopwoningen, 50 middenhuur appartementen en 20 vrije sector huurwoningen. In het gebouw is naast woningen plek voor allerlei voorzieningen. Zo komt er op de begane grond ruimte voor een maatschappelijke voorziening, horeca en een parkeervoorziening met ruimte voor elektrische (deel)auto’s en fietsen.

De koopwoningen in SAWA zijn in te delen in verschillenden type woningen: dekwoningen, balkonwoningen, terraswoningen en penthouses. De oppervlaktes variëren tussen de 51 en 165 vierkante meter. Zowel de kolommen, balken als het plafond zijn gemaakt van hout. Wat de woningen gemeen hebben is de warme sfeer die ze uitstralen door het gebruik van hout. Alle woningen hebben grote buitenruimtes met zorgvuldig samengestelde beplanting én een weids uitzicht over het water of het Lloydkwartier of de stad Rotterdam.

Hout en ruimte voor biodiversiteit

SAWA is in vele opzichten een revolutionaire ontwikkeling. Zo bestaat de hoofddraagconstructie grotendeels uit CLT (cross laminated timber) en wordt in de vloeren beton vermeden. SAWA kenmerkt zich door de royale groene terrassen. Een team van biologen en ecologen ontwikkelde een groenplan voor SAWA met een keur aan planten om de biodiversiteit in de stad te stimuleren. SAWA is het gehele jaar voorzien van groene en bloeiende beplanting. Ook aan fauna geen gebrek in SAWA. De nestkasten in de gevels en op het dek zijn fijne leefplekken voor vogels, vlinders en bijen.

Geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu via de website van SAWA inschrijven voor een koopwoning. De inschrijving sluit op woensdag 24 november 2021.

www.mei-arch.eu

- Advertisement -

Laatste nieuws

X