4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Verkiezingsdebat

AMSTERDAM – Een belangrijk onderwerp van de komende Tweede Kamerverkiezingen is de inrichting van het landschap in Nederland en de afwegingen die we maken ten aanzien van het schaarse land. Op vrijdag 19 februari om 12.00 uur organiseert De Balie in samenwerking met Natuurmonumenten, LTO Nederland, Bouwend Nederland, LandschappenNL een verkiezingsdebat over dit onderwerp.

In het debat ‘Keuzes voor ons landschap’ gaan kandidaat-Kamerleden in discussie over het grondgebruik en de ruimtelijke inrichting van Nederland. De vraag hoe we omgaan met landschap en schaarse ruimte raakt aan gewichtige kwesties: natuurbescherming, biodiversiteit, duurzame energieopwekking, het verbouwen van goed voedsel, woningbouw, infrastructuur, recreatie, watermanagement en klimaat. Al deze opgaven vragen om een deel van de schaarse grond van Nederland.

Een kamerbrede line-up van huidige en aankomende volksvertegenwoordigers nemen deel aan het debat: Mark Harbers (VVD), Cees de Jong (CDA), Tjeerd de Groot (D66), Laura Bromet (GL), Pieter Grinwis (CU), Sandra Beckerman (SP), Joris Thijssen (PvdA), Frank Wassenberg (PvdD).

Onder leiding van debatleiders Yoeri Albrecht (directeur De Balie) en Rogier Elshout komen dilemma’s aan bod en de ingewikkelde opgaven waar Nederland de komende jaren voor staat.  (foto: Pexels via Pixabay)

Het debat is live en gratis te volgen via de programmapagina op de website van De Balie.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X