4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Velux Group koopt JET-Group

Het Deense Velux A/S en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van JET-Group aan de Velux Group. De overname van JET-Group, in Europa marktleider in industriële dakraamsystemen, past in de groeistrategie van de Velux Group en haar ambitie om de activiteiten in daglichtoplossingen voor de utiliteitsbouw uit te breiden.

De overname van JET-Group is na de koop van de Amerikaanse dakraamfabrikant Wasco Products Inc. in april de tweede acquisitie van de Velux Group dit jaar. De Velux Group is al meer dan 75 jaar marktleider in dakramen voor particuliere toepassingen. Met de lancering van de Velux modulaire lichtstraten (VMS) in 2012 heeft het bedrijf een eerste stap gezet in de utiliteitsbouw. De Velux Group heeft inmiddels de ambitie om door organische groei en overnames een leidende positie te verwerven in de non-residentiele markt.

“Met de overname van JET-Group worden we in Europa een van de meest toonaangevende spelers op de markt voor commerciële daglichtsystemen. Door de activiteiten van onze Velux modulaire lichtstraten en die van de JET-Group te integreren in een nieuwe commerciële divisie zullen we onze positie bovendien nog verder kunnen verstevigen. We zien daarbij kansen voor het verbeteren van de groothandelsactiviteiten van JET door bepaalde producten via het Velux distributienetwerk te verkopen. Hiervan zal ons dealernetwerk kunnen profiteren. De Velux Group heeft zich altijd ingezet om de kwaliteit van leef- en werkomgevingen te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht. De acquisitie van JET past hierin omdat het schaalvergroting en uitbreiding van onze activiteiten naar een geheel nieuw marktsegment mogelijk maakt”, aldus zegt David Briggs, CEO van de Velux Group.

Voordat de overname kan worden afgerond moet deze worden goedgekeurd door de Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X