8.2 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Veiling machines en inventaris Timmerfabriek M.J. Marx : ondernemer op leeftijd stopt ermee

Timmerfabriek M.J. Marx, een bekende naam in Brunssum en omgeving, heeft haar activiteiten gestaakt. Door het bereiken van een respectabele leeftijd heeft ondernemer Marx besloten in december 2017 te stoppen. Met als gevolg dat de complete timmerfabriek wordt geveild. De inventaris varieert van trappenfreesmachines, afkortzagen, cirkelzaagmachines en werkbanken tot pneumatische tackers, schuurmachines, haakse slijpers en glasbokken. De veiling is gestart op 2 mei en sluit op 17 mei. De kijkdag is op 15 mei.

Timmerfabriek M.J. Marx was gespecialiseerd in houten ramen, deuren, kozijnen, trappen en diverse soorten puien. Tot voor kort stond het goed onderhouden machinepark volop te draaien. Zowel binnen de professionele bouwsector als onder particuliere klanten werd het bedrijf in een adem genoemd met termen als vakmanschap, betrouwbaarheid en kwaliteit. Klanten konden rekenen op eerlijke en betrouwbare adviezen van de vakbekwame medewerkers. Persoonlijk contact stond centraal en ondernemer Marx heeft dan ook met pijn in zijn hart afscheid genomen.

Moderne machines

Veilingmeester Frank Adam van Troostwijk Auctions: “Dit is een veiling van een compleet timmerbedrijf met een prachtig assortiment aan machines en gereedschappen. We verwachten dan ook veel interesse van eindgebruikers van houtbewerkingsmachines, timmerfabrieken, meubelmakers en kozijnenbouwers in binnen- en buitenland.” Topstukken zijn de Colombo Angelo BMH AT50 CNC-pennenbank en de Hemag Windowflex 40/200 CNC-gestuurde inkroosmachine. “Daarnaast zijn er diverse CNC-houtbewerkingsmachines, een zijlader, een spuitcabine, hangtransportbanen en bovenloopkranen te vinden. Ook interessant is het aanbod van pneumatische tackers, elektrische bandschuurmachines, boormachines en schoefmachines.”

Over de veiling

De online-veiling is op 3 mei gestart en sluit op 17 mei 2018.
De bezichtiging van de veilingitems is op 15 mei 2018 van 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Haefland 34, 6441 PA, Brunssum

De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn te bekijken via deze link:
https://www.troostwijkauctions.com/nl/carpentry-factory/01-26436/

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X