1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vecoplan ontvangt de Red Dot Award

WESTERWALD (D) – Vecoplan AG is met de nieuwe VEZ 3200 dit jaar een van de winnaars van de Red Dot Award: Product Design. Deze shredder is speciaal ontwikkeld om alternatieve brandstoffen te maken. Vecoplan heeft bij de uitvoering veel waarde gehecht aan een eigentijds ontwerp. Daarbij is het design bij de VEZ veel meer dan alleen maar kleur- en vormgeving – het is vooral gebruiksvriendelijkheid voor de gebruiker.

“Het ging ons bij de uitvoering van de nieuwe VEZ 3200 niet zozeer om uiterlijk, maar veeleer om ergonomie“, vertelt Werner Berens, directeur (CEO) van de Vecoplan Group. Daarvoor had de machinebouwer als partner Design Tech in huis gehaald, een internationaal vooraanstaand bedrijf voor technisch doelmatig machinedesign. “Het ontwerp interfereert met de constructie van de machine zodat het voor de operator gemakkelijker wordt met de shredder te werken“, beschrijft Berens. “En de markt beloont onze werkwijze. Dat laten de verkoopcijfers van onze nieuwe shredder zien. Al vijftien machines zijn wereldwijd bij onze klanten operationeel“, constateert Berens tevreden.

Met het nieuwe design onderscheidt Vecoplan zich zowel qua kleur alsook geometrisch van de concurrentie. Intussen heeft het bedrijf uit Westerwald al meerdere machinecomponenten in die zin gerestyled en het nieuwe design als totaalconcept in het bedrijf geïntegreerd.

Red Dot Award

De Red Dot Award: Product Design biedt designers en fabrikanten van over de hele wereld een platform voor de beoordeling van hun producten. Dit jaar hebben ontwerpers en bedrijven uit zestig landen met meer dan 6.500 producten aan de wedstrijd deelgenomen. De internationale jury, bestaande uit ervaren experts van verschillende disciplines, testen en beoordelen elke inzending individueel, live en ter plaatse. Naast de esthetiek beoordelen ze ook de gekozen materialen, de afwerking, de oppervlaktestructuur, de ergonomie en de functionaliteit.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X