-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vecoplan levert alles uit één hand

BAD MARIENBERG (D) – Service draagt Vecoplan AG hoog in het vaandel. De monteurs voorkomen niet alleen storingen en het stilstaan van de machines of verhelpen dit snel, ze zorgen over het geheel genomen voor een grotere klanttevredenheid. “Uiterst belangrijke criteria zijn daarbij de performance, de beschikbaarheid en de proces-stabiliteit van de machines en systemen“, verklaart Jochen Pfeil, hoofd van de serviceafdeling.

“De markt wil niet alleen efficiënte machines, maar ook profiteren van de competentie van de fabrikanten”, zegt Jochen Pfeil, die sinds midden juni aan het hoofd staat van de serviceafdeling bij Vecoplan AG. Het in Bad Marienberg gevestigde bedrijf ontwikkelt en produceert machines en installaties voor de resources- en recyclingsector. “Onze taken omvatten advies, planning en het vervolgens kunnen vinden van een oplossing, een integraal orderbeheer alsmede montage en inbedrijfstelling – en natuurlijk ook een complete service“, benadrukt Pfeil. “De klanten willen gedurende de complete levensduur van de machine een hoge mate van beschikbaarheid en proces-stabiliteit.“

Hoogwaardige output

Of het nu gaat om kunststoffen, sloop- en resthout, afval, dossiers of gegevensdragers: de versnipperings-, opslag-, separeer-en transportoplossingen van Vecoplan verwerken verschillende materialen tot hoogwaardige output en brengen ze terug in de grondstofkringloop. Vecoplan ontwerpt de installaties en systemen voor gebruik in continubedrijf. Daartoe biedt de machinefabrikant gebruikers verschillende serviceovereenkomsten die zij op hun toepassingen kunnen afstemmen en contractueel kunnen vastleggen. Dat begint bij de onderdelen: “Natuurlijk slijten componenten die moeten zorgen voor een zo hoog mogelijke levensduur van de machine“, zegt Pfeil. Korte levertijden en een hoge leveringszekerheid zijn volgens hem cruciaal. Daartoe heeft het bedrijf meerdere miljoenen geïnvesteerd in de modernisering van de productie, onder andere in de uitbreiding van de eigen fabricage van reserve- en vervangingsonderdelen, bijvoorbeeld van snijkoppen. “Wij kunnen onze klanten snel voorzien van vervangingsonderdelen, maar ook individuele reserve- en vervangingsonderdelen met korte leveringstijden fabriceren.“

Ervaring en productkennis

Bij Vecoplan krijgt de klant alles uit één hand: montage, inbedrijfstelling en de service. Bij gesprekken is Jochen Pfeil vooral één ding opgevallen: de klanten hechten zeer veel waarde aan goed opgeleide vakmensen. Ze verwachten een uitgebreide knowhow in de toepassing. “Hoe competenter de medewerkers zijn, des te meer vertrouwen onze klanten in ons hebben. Van onze service-teams krijgen gebruikers een hoge kwaliteit, ook als het tijdschema strak is”, aldus de servicemanager. De vraag naar gekwalificeerde vakmensen neemt met de toename van het aantal geïnstalleerde systemen voortdurend toe.

Wanneer de installaties en systemen bij de klant zijn geïnstalleerd en gereed zijn voor gebruik, zorgt Jochen Pfeil met zijn team ervoor dat het personeel van de klant wordt ingewerkt of dat de installaties regelmatig worden gecontroleerd op de voorschriften inzake preventie en bescherming van ongevallen. “We bieden bovendien een breed scala aan service-tutorials aan, die klanten bij het zelf vervangen van vervangingsonderdelen professionele ondersteuning bieden”, legt Pfeil uit.

Digitalisering

De nieuwste eis van de klanten op dienstverleningsgebied: de digitale connectiviteit van de machines met de fabrikant, om op elk moment toegang van buiten mogelijk te maken. De specialisten hebben toegang tot de besturing of het bedieningspaneel en kunnen in realtime fouten opsporen, analyseren en verhelpen. Via webcams kunnen live-beelden worden overgedragen en via chat of video- en teleconferentie complexe kwesties worden opgelost. “Bovendien zijn relevante gegevens en documenten online beschikbaar,” aldus Pfeil. Tevens is er een listing van alle service-maatregelen. De gebruiker krijgt bijvoorbeeld tijdig een herinnering wanneer het volgende onderhoud nodig is. De implementatie van deze vereisten heeft Vecoplan in zijn Vecoplan Smart Center strategie (VSC) gebundeld. Met bijvoorbeeld VSC.connect biedt het bedrijf een moderne communicatie-interface. “De basisuitrusting omvat bijvoorbeeld de monitoring en analyse van machinegegevens of het indienen van service-requests”, aldus Pfeil. De klant krijgt bovendien toegang tot relevante documentatie zoals handleidingen, datasheets of tutorials. “Met dit krachtige digitaliseringsconcept kunnen we de efficiency van onze installaties en systemen maximaliseren”, vertelt Pfeil enthousiast.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X