9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Valblokken

UDEN – Scherpe randen en valbeveiliging; een veel voorkomende combinatie die voor levensgevaarlijke situaties kan zorgen. Neem een bouwplaats met de randen van een vloer, dak of bekisting. In dit soort gevallen is valbeveiliging nodig die getest is op scherpe randen.

Zonder speciale bescherming voor randen kunnen traditionele vanglijnen ernstig beschadigd raken en kan bij een val de lijn zelfs breken. Ook is het mogelijk dat de kracht van de val niet goed genoeg wordt gedempt met ernstig letsel tot gevolg.

De nieuwe Miller Falcon Edge SRL is één van de weinige valblokken van 6,2 tot 18 meter, die op voetniveau en bij scherpe randen kan worden gebruikt. De valblokken beschikken over een zeer schokbestendige nylon behuizing wat een lange levensduur garandeert. De dubbele wartels verhogen de mobiliteit en voorkomen dat de vanglijn gaat draaien tijdens gebruik. De geïntegreerde valdemper die is verbonden met de medewerker, verzekert dat de vanglijn intact blijft bij een val over een rand. Het valblok heeft een draagcapaciteit tot 136 kilogram en voldoet aan de meest strenge veiligheidsnormen, inclusief EN360 Type B, VG11.

Bij de verplichte jaarlijkse keuring hoeft de Falcon Edge SRL niet opengemaakt te worden; een visuele inspectie voldoet. Dat betekent dat het valblok op locatie kan worden gekeurd en na ongeveer 15 minuten alweer in gebruik genomen kan worden.

Nadere informatie:
Wiltec
Telefoon: 0413 – 24 44 44
www.wiltec.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X