0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Valbescherming voor gereedschap

UDEN – Het vallen van voorwerpen is één van de meest voorkomende oorzaken van dodelijke ongevallen op het werk. Het dragen van een helm kan niet elk letsel van vallende voorwerpen voorkomen: het hoofd is dan wel beschermd, maar bijvoorbeeld armen en schouders niet. Om ongelukken en letsel te voorkomen introduceert Wiltec de 3M Python valbeveiliging voor gereedschap.

3M Python is een serie van producten binnen het aanbod van 3M Capital Safety en speciaal ontworpen om het vallen van gereedschap en verdere uitrusting zoals helmen en portofoons te voorkomen. Met een breed scala aan polsbanden, speciale gereedschapstassen, riemen en automatisch oprollende lijnen is een juiste balans gevonden, waarbij gereedschap goed vastzit en de compacte en lichtgewicht valbeveiliging de werkzaamheden niet belemmert.

Vallende objecten wegen zwaarder; zo weegt gereedschap van 2,7 kg maar liefst 15 kg als het van 15 meter hoogte valt en de grond raakt. Dit maakt de werknemers die op de grond werken kwetsbaarder. Door het gebruik van een op maat gemaakte uitrusting van 3M Python wordt een veiligere en productievere werkomgeving gerealiseerd, doordat ongevallen met persoonlijk letsel, schade aan de apparatuur en verlies van gereedschap aanzienlijk worden verminderd.

Nadere informatie:
Wiltec
Telefoon: 0413 – 244 444
www.wiltec.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X