0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vakwerkfinales voor VMBO en MBO

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

ZWOLLE – Het grootste beroepen-event van Nederland wordt van 15 tot en met 17 maart gehouden in Overijssel. In tien vmbo- en 59 mbo-finales strijden 650 talentvolle mbo-studenten en 350 vmbo-leerlingen op het NK vakwedstrijden voor de titel ‘beste Nederlandse jonge vakman, vakvrouw of vakteam 2018’.

Van automonteurs tot ICT-beheerders, verpleegkundigen, meubelmakers, timmermannen en schoonheidsspecialisten. Daarmee is Skills The Finals belangrijk als talenten kweekvijver voor de arbeidsmarkt.

De 350 vmbo’ers hebben op 15 maart hun finales. De mbo’ers zijn drie dagen in competitie. Skills The Finals vindt plaats in de IJsselhallen in Zwolle en op leslocaties van het Deltion College, Groene Welle en ROC van Twente in Overijssel. De organisatie van deze nationale kampioenschappen voor beroepen is in handen van WorldSkills Netherlands. De afgelopen maanden deden ruim 10.000 mbo’ers bij Skills Heroes en bijna 10.000 vmbo’ers bij Skills Talents  mee aan vakwedstrijden in verschillende richtingen.

Uiteindelijk kwalificeerden 350 vmbo-talenten en ruim 650 mbo-talenten zich voor de nationale finales. De uiteindelijke mbo-kampioenen maken tevens kans op deelname aan EuroSkills 2018, de EK voor beroepen. Dit EK vindt eind september plaats in Budapest.
 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X