0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Vakbeurs Gevel in teken van drie grote trends

Deur zonder problemen
ZELHEM – Tijdens de vakbeurs Gevel 2018 in Rotterdam toont Venster Techniek voor het eerst het gepatenteerde deurconcept, de VTS Door. De officiële onthulling vindt plaats op dinsdag 23 januari, tijdens de opening van de vakbeurs op stand 01.A042.

Veel voordeuren blijken niet genoeg wind- een waterdicht. Venster Techniek pakt het probleem bij de kern aan. Met het gepatenteerde deurconcept VTS Door presenteert het bedrijf vernieuwde detailleringen om de bouwfysische presentatie te verbeteren. Naast wind- en waterdicht is de deur ook inbraakwerend, ook bij een kromtrekkende deur van 8 millimeter. Het deurconcept is een product van VT Systemen, dochteronderneming van Venster Techniek.

Nadere informatie:
Venster Techniek
www.venstertechniek.nl

ROTTERDAM – Architect Winy Maas van MVRDV opent dinsdag 23 januari met een keynote de tweejaarlijkse vakbeurs Gevel. Maas geeft hiermee het startschot voor de driedaagse beurs waar de gebouwschil centraal staat. De beurs is opgebouwd rond de thema’s Create, Renovate en Transform. De vakbeurs wordt op 23, 24 en 25 januari 2018 gehouden in Rotterdam Ahoy.

De beurs is een optelsom van innovaties, presentaties en workshops. Volgens brandmanager Martijn Carlier van de organiserende Jaarbeurs staat de bouwbranche de komende decennia voor drie grote uitdagingen. “We hebben te maken met de verduurzaming van de gebouwenvoorraad, de vraag om meer woningen en de ambitie van dit kabinet om in 2050 een volledig circulaire economie te hebben. Dit alles tegen de achtergrond van internationaal afgesproken milieudoelstellingen.”

Dagthema’s

Elke dag kent zijn eigen invalshoek. De eerste beursdag staat in het teken van het ‘nu’, met ruime aandacht voor het in Nederland nog altijd zeer geliefde metselwerk als gevelbekledingsmateriaal. Op woensdag staat architectuurstad Rotterdam centraal. Hoe maken we de stad weerbaar en veerkrachtig? Ook is er deze dag aandacht voor de vijfde gevel; het dak. Rotterdam heeft een enorm oppervlak aan platte daken, die zich uitstekend lenen voor meervoudig gebruik. Bijvoorbeeld om energie op te wekken, extra (groene) leefruimte te scheppen en water te bergen. Donderdag staat de circulaire economie centraal. De opgave om circulair te bouwen heeft directe implicaties voor het ontwerpproces en de wijze van samenwerking in het bouwteam. In de ochtend (vanaf 9.00 uur) vertellen Andries Eckeveld, Marc Goossens, Misak Terzibasiyan en Martine Schippers over innoverend gevelhout. En aan de hand van twee recente, circulaire projecten vertellen Hans Hammink (Architekten Cie., paviljoen Circl) en Charlotte Ernst (stedenbouwkundige en ontwikkelaar, Hof van Cartesius) hoe de houding van de opdrachtgever, architect en de andere leden van het bouwteam verandert om tot een hoogwaardig circulair gebouw te komen.

De beurs telt 140 exposanten, drie theaters, vijf workshops, 44 sessies (met meer dan zestig sprekers), een internationaal matchmakingprogramma en vijf speciale (academische) innovatie- exposities.

Nadere informatie en registratie: www.gevel-online.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X