-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Unilin Group richt vizier op Franse markt

WAREGEM – Unilin Group heeft het Franse Panneaux de Corrèze overgenomen. De overname past in de strategische groeiambitie van Unilin Group en stelt haar divisie Unilin Panels in staat om de Franse markt beter te bedienen.

Panneaux de Corrèze produceert jaarlijks ongeveer 150.000 kubieke meter MDF-platen. De fabriek is gevestigd in Corrèze in het midden van Frankrijk en telt 110 medewerkers. Het bedrijf is Frans marktleider in MDF en staat bekend om haar MDF -panelen van topkwaliteit, sterke merken en innovatie op vlak van duurzaamheid.

Unilin Panels, de panelendivisie van Unilin Group, is een Europese marktleider en heeft met haar vestiging in Bazeilles al een Franse productie-eenheid voor MDF-panelen. Dankzij deze overname wordt de productiecapaciteit voor MDF-panelen verhoogd en de positie in Frankrijk versterkt. De overname perfect in de duurzaamheidsstrategie van Unilin Group. Panneaux de Corrèze heeft met haar Next-gamma heel wat knowhow rond het reduceren van fossiele grondstoffen in de productie van plaatmateriaal.

Veronique Hoflack, President van Unilin Panels, duidt de acquisitie: “We hebben bij Unilin Panels de ambitie om tegen 2025 een groei van 25 procent te realiseren. We willen marktleider worden in België, Nederland én Frankrijk. Met de overname van Panneaux de Corrèze zullen we in Frankrijk onze klanten een nog ruimer gamma aanbieden, nieuwe productinnovaties leveren en onze dienstverlening nog verder verbeteren.”

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X