0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Tweejarige cao voor meubelindustrie

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

UTRECHT – De circa 14.500 meubelmakers in Nederland krijgen er zowel procenten als centen bij in hun nieuwe cao. Tussen 1 januari 2018 en 1 januari 2020 stijgen de lonen met 80 euro en daarnaast 2 procent.

De verhogingen in geld zijn op telkens de eerste dag van het jaar. De procentuele aanpassingen van de loontabellen volgen op 1 april 2018 en 2019. “Een goed resultaat”, aldus onderhandelaar Arie-Jan van Oort van CNV Vakmensen. “Zeker als je daar de verlaging van de franchise voor de pensioenopbouw bij telt. Dat levert maandelijks ook meer geld op in de portemonnee. En, aan het eind van de loopbaan, een beter pensioen.”

De nieuwe cao werd begin dit jaar al in elkaar gestoken. De leden van CNV Vakmensen moesten hun instemming er nog aan verbinden. Dat is nu gebeurd. Volgens Van Oort is de verlaging van de franchise in het bedrijfstakpensioenfonds Meubelindustrie een doorbraak: “Die franchise – het salarisdeel waarover geen pensioen wordt opgebouwd – lag in de meubelindustrie een stuk hoger dan in de bouw. De feitelijke pensioenopbouw viel daardoor nadelig uit. Nu is afgesproken dat de franchise in twee jaar tijd met 2.000 euro wordt verlaagd. En we hebben met de werkgevers tevens al de afspraak dat we in 2020 onderzoeken of de franchise nog verder naar beneden kan, tot aan het fiscale minimum. Een belangrijke afspraak, met effect vooral op de langere termijn.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X