8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Transitie van SGT naar HOUT100%

WAGENINGEN – Stichting Garantie Timmerwerk (SGT) introduceert het merk Hout100%. Het merk staat garant voor hout als veilig en duurzaam kwaliteitsbouwmateriaal voor houten gevelelementen.

Uit eigen marktonderzoek onder woningbouwverenigingen, aannemers en particulieren is gebleken dat SGT onvoldoende (inhoudelijke) bekendheid heeft en dat de behoefte aan zekerheid van kwaliteit bij deze partijen groot is. Hierop is de ontwikkeling in gang gezet naar een aansprekend en helder zekerheidsmerk voor alle betrokkenen.

Marktintroductie

Op 1 juli 2018 vindt de marktintroductie van het merk HOUT100% plaats. Waar SGT vanuit een groep fabrikanten een garantiecertificaat achteraf bood, hebben marktpartijen zoals de aannemer met HOUT100% vanaf de start volledig inzicht in het gehele proces. Dit alles geborgd vanuit deskundige instanties. HOUT100% moet kwaliteitszekerheid bieden door middel van productzekerheid, prestatiezekerheid en exploitatiezekerheid.

Private kwaliteitsborging

Dankzij de aankomende wet ‘private kwaliteitsborging’ wordt de aannemer volledig verantwoordelijk voor het hele proces. In sommige gevallen kan de aannemer terugvallen op de timmerfabrikant, maar in alle gevallen blijft de aannemer sowieso zelf verantwoordelijk. Door te werken onder het ‘zekerheidsmerk HOUT100%’ heeft de aannemer gedurende het gehele proces, van productie tot en met gebruik, aantoonbaar zekerheid dankzij diverse waarborgcontroles.

Transparantie en helderheid voor woningbouwverenigingen

Met het merk maken zijn voor woningbouwverenigingen de exploitatiekosten inzichtelijk en hebben zij geen zorgen over onderhoud. Kiest een woningbouwvereniging voor ‘3 sterren zekerheid’, dan is namelijk ook het onderhoud erbij gekocht. Dit biedt 15 jaar volledige zekerheid via de HOUT100%-leverancier rondom exploitatiekosten en onderhoud.

Particulieren

Ook een particulier weet exact waar hij of zij aan toe is, want met HOUT100% is direct duidelijk wie verantwoordelijk is. Zo biedt ‘3 sterren zekerheid’ particulieren perfecte houten kozijnen, inzicht in de kosten voor de komende 15 jaar en geen omkijken naar onderhoud.

Nadere informatie: www.hout100procent.nl

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X