0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Transformatie van bedrijfshal naar trampolinepark

Meer

VEENENDAAL – Herbestemming van leegstaande bedrijfshallen staat momenteel volop in de belangstelling. Anders dan bij kantoorpanden is de transitie naar een woonomgeving niet snel te maken. Wat wel kan is de ‘ombouw’ naar bijvoorbeeld een trampolinepark; een sport annex vrijetijdsbesteding die in Nederland in opkomst is. Het OSB-plaatmateriaal van Medite Smartply komt daarbij goed van pas.

Timmerbedrijf Jeroen Buijzen uit het Brabantse Gemond heeft van deze transformatie haar specialiteit gemaakt. Inmiddels wordt de expertise van het bedrijf niet alleen ingeschakeld in Nederland, maar ook daarbuiten. Bij de ombouw naar trampolineparken vertrouwt het bedrijf op het OSB-plaatmateriaal van Medite Smartply.

De gerealiseerde trampolineparken hebben een vloeroppervlakte die per project verschilt. Bij het meest recente project in Veenendaal bedroeg het vloeroppervlak 1.000 vierkante meter. De ombouw van een kale hal naar trampolinepark wordt gerealiseerd met 18 millimeter dik Smartply OSB3 plaatmateriaal dat, zonder toegevoegde formaldehyde, wordt vervaardigd van lagen houtspanen. Door de uniforme opbouw kent het plaatmateriaal geen zwakke plekken, zoals (open) kwasten en scheuren. Smartply OSB3 is een FSC gecertificeerd alternatief voor zachthout multiplex.

Constructie

De OSB3-platen zijn bevestigd op 110 x 160 centimeter grote constructieve frames van vurenbalken. Bij het trampolinespringen treedt een krachtenspel op dat voor een belasting van 500 kg/m2 kan zorgen. Om deze brute krachten op te kunnen vangen, is de balkenconstructie op zwaar belaste plaatsen nog eens verstevigd met OSB-plaat. De balken en platen worden op maat gezaagd aangeleverd en op locatie verwerkt. De platen zijn aan de rand afgewerkt met een tong- en groefverbinding. De keuze voor de Smartply OSB3 plaat wordt volgens de verwerker ingegeven door de zeer goede haaksheid wat resulteert in een uiterst vlakke constructie. De afwerking van het plaatmateriaal met een laagje paraffine om de plaat waterafstotender te maken, geeft het geheel volgens de verwerker een fraai uiterlijk. Daarnaast laat de tong- en groefverbinding zich zeer snel verwerken.

Smartply OSB3

Smartply OSB3 is een sterk, veelzijdig plaatmateriaal dat wordt ingezet voor constructieve toepassingen in vochtige omgevingen. Het materiaal wordt onder meer toegepast voor daken, vloeren, wanden en bouwtuinomheiningen. De producten worden geheel in lijn met de modernste bouwmethodes en gericht op het creëren van gezonde leefomgevingen geproduceerd. Het plaatmateriaal is leverbaar in dikten van 6 tot met 30 millimeter en in uiteenlopende afmetingen.

www.mdfosb.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X