1.4 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Toeleveranciers presenteren zich

Meer

HoutPro+ ook interessant voor interieurbouw en meubel

DEN BOSCH – Bij de HoutPro+ werd de Langstraathal bijna geheel bezet door de toeleveranciers voor de meubel en interieurbouw. Leveranciers van lijmen, beslag, bevestigingsmaterialen en plaatmaterialen praatten zich de blaren op de tong om de bezoekers te overtuigen van hun producten.

Grote bedrijven als Blum- Van Hoecke, Häfele, Van Opstal en Hettich trekken de aandacht met de omvang van hun stands, maar ook daaromheen vele interessante kleinere bedrijven. Michel Mulder Hoofd Productmanagement bij Häfele Nederland: “Wij draaien hier een heel goede beurs. Er zijn voor ons hier in Nederland niet veel mogelijkheden om ons te presenteren. We willen niet op een te kleine beurs staan, maar deze is qua omvang perfect”, zegt Mulder die de onlangs uitgebrachte minimaal 5 centimeter dikke catalogus laat zien. “Onze naam is bekend, maar toch weten veel bedrijven niet wat wij kunnen en wat wij leveren. Deze beurs is dus het perfecte platform. Wij focussen op een paar producten. Zo laten wij bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is met led. Led heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Wij noemen het de vierde dimensie in meubel. Daarnaast hebben we het Axilo plintverstelsysteem, waarbij je heel eenvoudig een keukenblok kunt stellen.”

Perfect

Net als Häfele kampt ook Blum met het fenomeen dat het zo groot is, dan kleinere interieurbouwers nog wel eens aan de stand voorbij willen lopen. “En wij zijn interessant voor grote, maar ook voor kleine bedrijven”, zegt Johan de Meyer van Blum. Als voorbeeld laat hij de Minipress Pro zien. Een machine voor het verticaal boren en het inzetten van beslag. “Deze machine moet nog handmatig worden ingesteld, maar volgend jaar komt het model met de digitale instelling op de markt. Veel bedrijven weten nog steeds niet dat wij ook dit soort producten leveren.”

Maar ook kleinere exposanten slagen in hun zoektocht naar nieuwe klanten of het aanhalen van bestaande relaties. Wim Geurts van Geurts Hout uit Groeningen levert platmaterialen. Hij presenteert thermisch behandeld multiplex, een product waar veel beursbezoekers in geïnteresseerd zijn. Hij weet waar het om draait als het fenomeen ‘beurs’ ter sprake komt. “Je moet met z’n allen bewegen. Doe je dat niet, dan gebeurt er ook niks en sta je stil.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X