0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Toekomstige showcase voor de houtbewerkings- en houtverwerkende industrie

HANNOVER – In mei zullen meer dan 1500 bedrijven zich verzamelen in Hannover, Duitsland, om de toekomst van de houtbewerkings- en houtverwerkende industrie te demonstreren. Of het nu gaat om digitalisering, automatisering, IoT-platforms of collaboratieve systemen, LIGNA is waar innovaties voor de eerste keer worden getoond – en op een ongeëvenaarde schaal.

“Van 27 tot 31 mei 2019 verzamelen exposanten uit meer dan vijftig landen zich hier in het expositiecentrum van Hannover om de nieuwste verwerkingsoplossingen, toepassingen en concepten voor de hele bosbouw- en houtindustrie te tonen. Toonaangevende technologie-aanbieders zullen Hannover voor de houtsector deze vijf dagen het centrum van de wereld maken. Geen enkele andere beurs vergelijkt zich in termen van internationale aantrekkelijkheid”, beweerde Dr. Andreas Gruchow, lid van de raad van bestuur bij Deutsche Messe, tijdens de LIGNA Preview persconferentie op 5 februari in Hannover. Hij voegde er aan toe: “Nogmaals, in 2019 zal LIGNA dienen als dé showcase van de industrie voor de onthulling van hun innovaties. Een groot aantal exposanten stemt de ontwikkelingscycli af op de beursdata.”

Eénstuksproductie

Bezoekers kunnen innovaties verwachten in alle categorieën, van bosbouwtechnologie, meubels en raamproductie, tot gereedschapssystemen en oppervlaktetechnologie. Ze zullen ook live demonstraties zien van volledig functionele meubelfabriek, leren over IoT-platforms voor Industry 4.0-fabrieken en de nieuwste R & D-projecten, en kunnen deelnemen aan netwerkevenementen gedurende de hele show. Dr. Andreas Gruchow: “Een van de grote uitdagingen is de steeds groter wordende trend naar éénstuksproductie – een trend die druk uitoefent op fabrikanten om op maat gemaakte producten te leveren die minstens even snel, winstgevend en efficiënt zijn als bij serieproductie. waarvoor LIGNA-exposanten oplossingen zullen presenteren. ”

Thema’s

LIGNA 2019 heeft drie focusthema’s: ‘Integrated Woodworking – Customized Solutions’ , ‘Smart Surface Technology’ en ‘Access to Resources and Technology’ . Dit laatste is ook het keynote thema van de Wood Industry Summit .
Geïntegreerde houtbewerking – Oplossingen op maat
“In de houtsector is er grote belangstelling voor IoT-toepassingsscenario’s, zoals conditiebewaking en voorspellend onderhoud, als een middel om de efficiëntie van productie-installaties verder te verhogen. In dergelijke scenario’s blijven mensen een integraal onderdeel van het productieproces, maar worden ze ondersteund door cyber-fysieke assistentiesystemen, zoals collaboratieve robots, automatisch geleide voertuigen en slimme hulptechnologieën voor werknemers. De trend is dus gericht op hybride mens-machine productiesystemen waarbij het product onlosmakelijk verbonden is met de productie-installatie en de mensen die het gebruiken. “Bezoekers krijgen boeiende inzichten in wat de toekomst in petto heeft voor de meubel- en houtbewerkingsindustrieën”, legt Gruchow uit.

Smart Surface-technologie

De ‘Smart Surface Technology’ met thema, de oppervlakteveredeling op Ligna 2019 omvat alle intelligente verwerkingsoplossingen die nodig zijn om tegemoet te komen aan de stijgende vraag van vandaag naar matte en reflecterende oppervlakken. Dat zijn digitale drukkerijen en decoratieve diepdruksystemen, inspectiesystemen, de nieuwste generatie spuitlakmachines, robotica-systemen en nog veel meer. Ook hier zijn digitalisering en automatisering de sleutel tot meer flexibiliteit, terwijl de kosten tot een minimum worden beperkt. Het volledige gamma van de nieuwste oppervlaktetechnologieën, toepassingen, innovaties en oplossingen zal te zien zijn in de hallen 16 en 17.

Wood Industry Summit

Aanbieders van technologie voor de bosbouw en / of primaire houtverwerkende industrie, in het bijzonder, zullen een ongeëvenaarde gelegenheid hebben om nieuwe groeimarkten aan te boren op de Wood Industry Summit van volgend jaar, met het thema “Toegang tot hulpbronnen en technologie”. Compleet met forum, lounge en expositieruimte, de top draait om internationale communicatie en technologieoverdracht. De nadruk zal onder meer liggen op manieren om de volledige waardeketen van bos en hout en logistiek te optimaliseren – van staande bomen tot eindverwerking in de fabriek – en ook om bossen te beschermen tegen biotische en abiotische schade, en tegen klimaat- en milieuaspecten. vriendelijke oogstprocessen en de toekomst van de bos- en houtindustrie. Digitale technologieën, zoals drone-gebaseerde data capture-systemen, mobiele applicaties, laserscanners en zeer geavanceerde IT-programma’s bestrijken nu de hele waardeketen van bosbouw, van bosinformatie en geïntegreerde oogstsystemen tot moderne bosbeheersystemen. En in elk geval ligt de focus nadrukkelijk op efficiëntie en productiviteit. Digitalisering zal daarom een ​​prominent thema zijn bij de discussievormen en de tentoonstellingen op LIGNA 2019.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X