8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Toekomstgericht schoolmodule in hout

AMSTERDAM – De Groot Vroomshoop creëerde in samenwerking met SeARCH Architecten en basisschool Klein Amsterdam een uniek concept: verplaatsbare huisvesting van een permanente kwaliteit.

In januari 2019 opent basisschool Klein Amsterdam de deuren van het nieuwe schoolgebouw aan de Tuinderijlaan 2 in Amsterdam-Noord. Deze locatie is echter een tijdelijke vestigingsplaats. Omdat de definitieve kavel pas over zes jaar beschikbaar is, zal het schoolgebouw in de tussentijd verplaatst moeten worden.

De Groot Vroomshoop werkt met uitgangspunten die aansluiten op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat begint natuurlijk al met de keuze voor de grondstof. Het bedrijf bouwt bewust met hout uit duurzaam beheerde bossen (FSC en PEFC). Bovendien worden de producten onder optimale omstandigheden geprefabriceerd met een minimale hoeveelheid (gescheiden) afval, met minimale faalkosten, en op een veilige en Arbo-verantwoorde wijze.

De toekomstgerichte modules van hout die De Groot levert zijn van permanente kwaliteit, flexibel inzetbaar, eenvoudig te (ver)plaatsen, met elkaar te combineren en uit te breiden. Hierdoor kan de gebruiker eenvoudig inspelen op groei, krimp of een andere huisvestingsbestemming. Na de permanente gebruiksperiode kan het hout worden hergebruikt voor andere doeleinden.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X