0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Tijhuis levert duizendste Hundegger SpeedCut

HENGELO- Tijhuis Houtbewerkingsmachines is Nederlands leverancier van onder andere de Hundegger SpeedCut. Deze week wordt de duizendste SC3 afgeleverd bij Bouw ’85 in het Noord-Hollandse Hem.

In Nederland leverde Tijhuis de afgelopen jaren een aanzienlijk aantal exemplaren bij diverse houtskeletbouwers. Op zaterdag 6 oktober zet Bouw ‘85 de deuren open van 9.00 uur tot 17.00 uur, zodat geïnteresseerden kunnen zien waartoe deze SpeedCut in staat is.
Hundegger is marktleider van machines voor de houtskeletbouw. Onlangs werd het Duitse bedrijf tot één van de vijftig beste bedrijven in de deelstaat Beieren gekozen. Vanwege het specialisme in houtskeletbouw gaan er veel Hundeggers naar Japan. De markt daar is bijzonder geïnteresseerd in houtskeletbouw, vanwege het aardbevingsbestendig bouwen daar. Ook in Amerika, Australië, China en Rusland is veel interesse voor de machines van Hundegger.

Alleskunner

De SpeedCut is voorzien van aggregaten voor willekeurige hoeken en schuine kanten. De zaagmachine kan 360 graden draaien en 90 graden zwenken. De SpeedCut3 afkortzaag- en freesmachine voor de massieve houtbewerking is een echte alleskunner. De zaagautomaat kan boren, frezen, kepen en schuinzagen. En dat alles in één machinegang. Het betekent dat het product de machine helemaal kant- en klaar verlaat. Kwestie van op de juiste manier programmeren. Daarnaast is de machine uitgerust met hulpaggregaten voor boren, frezen, doorklieven, markeren en labelen. De geïntegreerde boardstretcher zorgt voor een optimale houtbenutting. De werkstukken hebben een minimale afmeting van 20 bij 40 millimeter en een maximale afmeting van 160 of 200 millimeter bij 450 millimeter. Het hout kan in verschillende kopmaten worden aangevoerd. De machine kan vanuit de werkvoorbereiding worden aangestuurd, maar het is ook mogelijk dat de operator de gegevens invoert.

Programma

Het programma van Hundegger kent naast deze alleskunner, de SpeedCut, de Turbodrive supersnelle afkortzaag, de SPM-2 speciale platenzaagmachine voor een efficiënte productie van dakplaten, de K2 Industry voor de bewerkingen van zware houten spanten voor productie van onder meer gebouwen en bruggen en de Robotdrive, een complete zes assen gestuurde machine voor de meeste flexibele bouwer.

Trots

Wanneer men de homepage van Hundegger bezoekt, is de werking van deze machines via bewegende beelden te volgen en staat sitebezoekers diverse documenten ter beschikking. Tevens nodigt Hundegger geïnteresseerd eindgebruikers van harte uit om naar Hawangen te komen voor een bedrijfsbezichtiging. Ze zijn met recht trots op hun bedrijf en toonaangevende serviceverlening.

Nader informatie: www.hundegger.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X