0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Terrasplanken

KURINGEN – De Lignodur terrafina terrasplanken beschikken over een uniek montagesysteem, voldoet aan de eisen van gebruikers, zowel professioneel als particulier en bieden voor elke ondergrond een oplossing. Nu is er een volledig ommantelde terrasplank op de markt, geschikt voor onder andere terras en balkon.

De terrafina terrasplanken laten zich eenvoudig in elkander klikken door het ingenieus klik & klem-systeem. Hierdoor ontstaat een tijdbesparing omdat men niet meer moet voorboren en ook niet elke montageclip dient vast te schroeven. In de praktijk levert dat een tijdsbesparing van 50 procent. De toepassing van de demontageclip is veelzijdig en kan door de installateur bij plaatsing van de terrasplanken vrij bepaald worden. Enerzijds kan de clip aangewend worden bij plaatsing van de voorlaatste plank van het terras en dit wanneer er met een volledige terrasplank afgesloten wordt. De startclip Massiv krijgt dan de functie van eindclip en de eindgebruiker heeft dan steeds de mogelijkheid zijn twee laatste terrasplanken te demonteren voor toegang tot zijn terras. Met de demontageclip is het eenvoudig om zonder enige vorm van beschadiging de terrasplanken te demonteren en naderhand terug monteren.

De montage van de terrasplanken gebeurt volledig verdekt. Door het klik & klemsysteem ontstaat er een smalle voeg van 3 à 4 millimeter en dit laat de terrasplanken volledig tot hun recht komen. De smalle voeg is bovendien uitermate ‘vriendelijk’ voor de blote voeten en de kinderen.

Het Lignodur terrafina systeem is het enige systeem op de markt dat geïntegreerde antislipstrips heeft in al zijn draagbalken, zowel de draagbalken uit de Lignodur grondstof als de aluminium draagbalken. Het verschuiven van de terrasplanken wordt hierdoor verhinderd en uiteraard vervalt het tijdrovend aanbrengen van kleefstrips en/of schroeven van de terrasplanken om te verhinderen dat de terrasplanken verschuiven.

De terrasplanken zijn nu ook verkrijgbaar met de toepassing van Lignoguard, een nieuwe grondstof die zorgt voor de volledige ommanteling van de terrasplank. Hierdoor krijgt de terrasplank een hoge vlekbestendigheid en onderhoudsvriendelijk karakter. Vanuit dit oogpunt is de terrasplank dan ook geschikt voor alle mogelijke toepassingen en in het bijzonder voor gebruik onder terrasoverkappingen en balkons.

Nadere informatie:
Terrafina
Telefoon: 0032 – (0)11 – 231 546
www.terrafina.be

- Advertisement -

Laatste nieuws

X