0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Synthetische werkhandschoen

UDEN – Wiltec presenteert een nieuwe generatie werkhandschoenen gemaakt van synthetische materialen. Tegenwoordig maken steeds meer ondernemingen gebruik van handschoenen die gemaakt zijn van hoogwaardige synthetische vezels.

De lederen handschoen kent namelijk een aantal nadelen: de restwaarde van het schadelijke Chroom VI, de binnenkant van de handschoen, die de hand kan irriteren. En als leer in contact komt met water wordt het hard en stug en dit zorgt voor minder draagcomfort. En tot slot de veiligheid: leer is een natuurlijk materiaal dus niet overal even dik. Het beschermingsniveau per handschoen kan hierdoor wisselend zijn.

Mede om bovenstaande redenen nemen de vraag en het gebruik van synthetische handschoenen toe. De meeste handschoenen van ‘nu’ zijn naadloos gebreid waardoor er geen hinderlijke naden zijn die over de hand schuren. Daarnaast sluiten ze veel beter aan om de hand, waardoor ze comfortabeler zitten en daardoor ook écht worden gedragen. Ook bieden ze in veel gevallen een hogere én betrouwbaardere bescherming dan lederen handschoenen. Reden genoeg om het huidige handschoenenpakket eens onder de loep te nemen.

Nadere informatie:
Wiltec
Telefoon: 0413 – 24 44 44
www.wiltec.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X