0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Swedish Wood Award 2020 wordt live-streamed event

STOCKHOLM – De Swedish Wood Award 2020, de uitreiking van de prijs voor duurzame architectuur, vindt dit jaar plaats op 2 december en wel in de vorm van een live streamed event. De uitreiking en het bijbehorende gala zou hebben plaatsgevonden in maart van dit jaar, maar corona gooide roet in het eten. Nu dus is het event vervangen door een digitale variant.

“We worden er aan herinnerd dat we in bijzondere en uitdagende tijd leven”, zegt architect Alexander Nyberg, aanspreekpunt en eindverantwoordelijke voor de uitreiking van de prijs. “Het is een bijzondere tijd en deze omstandigheden zullen invloed hebben op ons leven en onze toekomst. Daarom vinden wij het des te belangrijker om het gebruik van duurzaam geproduceerd hout in de bebouwde omgeving te blijven stimuleren. We moeten de focus blijven houden op het grotere plaatje, waarbij we verduurzaming van onze leefomgeving niet uit het oog mogen verliezen.”

The Swedish Wood Award is één van Zwedens meest prestigieuze architectuurprijzen en wordt eens per vier jaar uitgereikt. Het ontwerp kan een gebouw zijn, maar ook een brug of een ander ontwerp, waarbij de mogelijkheden van hout in beeld komen, maakt kans op de prijs.

The Swedish Wood Award 2020 heeft in totaal 130 inschrijvingen ontvangen. Van al deze inschrijvingen bezocht de jury er in totaal veertig, waarvan er vervolgens twaalf zijn genomineerd. De uiteindelijke winnaar wordt dus op 2 december bekend gemaakt. De presentatie vindt zowel in het Zweeds alsook in het Engels plaats.
www.swedishwood.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X