-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Van Swaay wint Innovation challenge N470

DEN HAAG – De provincie Zuid-Holland en Boskalis hebben samen de Innovation Challenge N470 uitgeschreven. Zij nodigden elf partijen uit om in het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag hun eigen productinnovatie te presenteren voor een jury van deskundigen. Van Swaay Duurzaam Hout presenteerde een Accoyahouten oplossingen en werd één van de winnende partijen.

De N470 is een weg die drie snelwegen met elkaar verbindt. Het doel van de provincie is om deze weg aan te passen naar een energieopwekkende en CO2-neutrale weg. In de vraag van de provincie Zuid-Holland en Boskalis stond: we zijn op zoek naar innovaties die de duurzaamheid, veiligheid en doorstroming van de N470 verbeteren. Hierbij kan ingespeeld worden op thema’s zoals CO2-vermindering, energietransitie, klimaatadaptatie en minimalisatie van fijnstof. De beste drie innovatieteams zullen worden toegepast in het project N470.

Na afloop van de presentaties maakte de jury de drie winnaars bekend. Op de eerste en tweede plaats zijn respectievelijk geëindigd Home of the Canasette geluidschermsystemen en Accoyahouten oplossingen langs de weg van Van Swaay Duurzaam Hout. Commercieel directeur van Van Swaay Duurzaam Hout, Tessa van Swaay: “Wij zijn blij en vereerd met deze tweede plaats. Het is in onze ogen een erkenning en noodzaak om juist biobased materialen toe te passen in onze infrastructuur om het maximaal haalbare aan CO2-reductie te verwezenlijken. Door te kiezen voor Accoyahout zal de levensduur van de toepassingen zelfs de 60 jaar overschrijden en ook nog in stabiele vorm. Dit resulteert zelfs in twee generaties bomen. Daar bovenop zal de Cradle to Cradle certificering van de Accoyaproducten tal van mogelijkheden stimuleren om het na de toepassing nog een tweede leven te geven, waardoor het hout meer dan 120 jaar mee zal gaan.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X