0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Swaay Duurzaam Hout blijft Hofleverancier

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

SCHIJNDEL – Familiebedrijf Van Swaay Duurzaam Hout mag de komende 25 jaar wederom het predicaat Hofleverancier voeren, nadat verlenging is verleend aan het bedrijf met vestigingen in Schijndel en Harlingen.

Bedrijven die dit predicaat mogen voeren zijn kleine of middelgrote ondernemingen die ten minste honderd jaar bestaan en een goede reputatie hebben. Daarnaast moet de ontstaansgeschiedenis duidelijk zijn, moet men van onberispelijk gedrag zijn en is het van belang dat het bedrijf een vooraanstaande positie in de regio heeft. Van Swaay Duurzaam Hout is sinds 1993 Hofleverancier. “Het is een titel om trots op te zijn” aldus Sanne van Swaay, operationeel directeur.

Na de eerste toekenning dient een bedrijf iedere 25 jaar weer getoetst te worden of de afgelopen jaren aan alle richtlijnen is voldaan. Zijne Majesteit de Koning heeft besloten het recht tot het voeren van Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ opnieuw te verlenen aan Van Swaay Duurzaam Hout. Een mooi compliment voor het familiebedrijf dat vorig jaar zijn 125-jarige jubileum heeft gevierd.

Van Swaay Duurzaam Hout is de eerste Europese houthandel met Cradle to Cradle certificaat. Duurzaamheid is de rode draad in de bedrijfsvoering. Tessa van Swaay, commercieel directeur: “Een van onze uitgangspunten is dat het hout langer mee moet gaan dan de groeiperiode van een boom. We vinden het belangrijk om ook aan de volgende generaties te denken.”

- Advertisement -

Laatste nieuws

X