-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Subsidie voor circulaire houten woningen

SNN, het Samenwerkingsverband van de drie Noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe, heeft de subsidieaanvraag van houtskeletbouw-leverancier De Mar voor de ontwikkeling van een circulair casco de aankomende 3 jaar gehonoreerd met een bedrag van maximaal 2 miljoen euro.

De toegekende subsidie stelt De Mar in staat om nog dit jaar met de productontwikkeling te starten. De Mar gaat deze plannen de komende jaren doorvertalen naar het prefabriceren van standaard elementen om een woning samen te stellen. Hierbij wordt onder meer samengwerkt met Powered by Meaning, gespeciliseerd in circualaire projecten.

Innovatieve stappen

“Deze samenwerking stelt De Mar in staat om de juiste partijen, investeerders en afnemers te binden om vervolgens te komen tot een geïndustrialiseerde productie van deze elementen”, aldus een woordvoerder van De Mar. “Innovatieve stappen die De Mar nieuwe kansen biedt voor de toekomst, maar vooral het woningtekort in Nederland een boost in de juiste richting zal geven.”

De Mar is sinds haar oprichting al bezig met innovaties en heeft De Mar reeds diverse patenten verworven. “Door deelname in vele kennisnetwerken en jarenlange ervaring op het gebied van prefab bouwen komt continue de nieuwe kennis, nationaal en internationaal in beeld bij De Mar.”

Transitie

Recentelijk heeft algemeen directeur van De Mar, Klaas Droog, het voorzitterschap op zich mogen nemen van het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). Het NCB is een kennisnetwerk en heeft als missie partijen werkzaam in de woningbouwmarkt bij elkaar te brengen: vragende kant (corporaties), aanbieders en (toeleverende) industrie. “Het NCB wil de transitie van de ontwikkel- en bouwsector van traditioneel naar conceptueel werken stimuleren en verbeteren binnen zowel het transactieproces als het aanbod van concepten. Een ontwikkeling die het totaalplaatje voor circulaire woningbouw tot een succes zullen maken.”

www.demar.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X