1.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Strakke binnendeur met smalle deurstijl

ZEVENAAR – Strak vormgegeven zwarte houten binnendeuren met extreem smalle deurstijlen. Skantrae ontwikkelt ze. De deurenfabrikant uit Zevenaar brengt de SlimSeries binnendeuren op de markt. Slechts 60 millimeter smalle deurstijlen en dorpels, bijpassend modern beslag, en heel veel glasoppervlak.

De ontwikkeling van een minimalistische houten deurenlijn was echter allesbehalve eenvoudig. Want hoe maak je een deur met uiterst smalle deurstijlen en dorpels voldoende sterk? Hoe werk je de glaslatten volledig weg? En hoe ontwikkel je sluitwerk en deurbeslag bij een deur in deze smalle vorm?

Slim design

Ondanks de vele uitdagingen lukte het Skantrae om met slimme oplossingen de minimalistische deurenlijn SlimSeries te ontwikkelen. De elf modellen, allen zwart voorbehandeld, in de serie hebben stijlen en dorpels van slechts 60 millimeter breed, roedes naar keuze 25 of 45 millimeter breed en daarmee een groot glasoppervlak. De designdeuren zijn leverbaar in alle stompe standaardmaten en kennen tal van vlakverdelingen. Ze zijn geschikt voor stompe kozijnen, maar kunnen ook perfect als schuifdeur worden ingezet. Standaard wordt het SlimSeries assortiment geleverd met acht millimeter dik veiligheidsglas. Glaslatten die de moderne uitstraling teniet zouden doen, zijn niet zichtbaar. De KOMO- en FSC-certificering bewijzen dat het behalve met het trendy design ook met de kwaliteit en duurzaamheid van de deuren meer dan goed zit.

Bijpassend beslag

De deurenfabrikant ontwikkelde zelf beslagpakketten voor zowel enkele en dubbele draaideuren als schuifdeuren. Bij draaideuren kunnen klanten kiezen voor speciaal ontwikkelde SlimSeries deurkrukken en deurgrepen. Deze deurkrukken worden standaard met een loopslot geleverd. Er kan ook gekozen worden voor een deergreep in combinatie met een rolslot. De designkrukken sluiten naadloos aan bij het minimalistische design en zijn leverbaar in rvs, mat chroom of mat zwart. Opvallend stijlvol zijn ook de nauwelijks zichtbare rozetten. Ook voor het afhangen van de draaideuren heeft Skantrae een bijpassende oplossing: een blind scharnier dat de minimalistische uitstraling helemáál afmaakt. Uiteraard kan de draaideur ook met een standaard rvs-scharnier of zwart paumellescharnier worden afgehangen.

Nadere informatie:
Skantrae
Telefoon: 0316 – 586 600
www.skantrae.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertisement -

Laatste nieuws

X