0.1 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

STIP past logo aan

WAGENINGEN – Het bedrijfskeurmerk STIP heeft haar logo aangepast. Het nieuwe logo vermeldt als belofte: ‘100% verantwoord geproduceerd hout’.

De belofte die STIP voortaan etaleert middels haar logo is daarmee in overeenstemming met de definitie in de bestaande STIP-certificatieregeling. De inhoud van de regeling en het feitelijk toegelaten hout wijzigt dus niet.
Hout dat is voorzien van dit logo kan aangemerkt worden als aantoonbaar verantwoord geproduceerd hout, hetgeen wil zeggen dat het hout voldoet aan categorie A bewijs (certificatiesystemen) van de Dutch Procurement Criteria for Timber ten aanzien van verantwoord bosbeheer en de handelsketen. De criteria zijn te vinden op www.tpac.smk.nl, onder ‘Documents’. Het hout is geaccepteerd door de ‘State secretary for the Dutch Procurement Policy’.

Het gaat hierbij om aantoonbaar verantwoord geproduceerd hout. Claims als FSC 100%, FSC Mix Credit, FSC Mix ≥70% en ≥ 70% PEFC gecertifceerd zijn toegestaan. De claims FSC ® Controlled Wood, PEFC Controlled Sources of Keurhout legaal zijn derhalve uitgesloten van deze regeling.

Het nieuwe logo van STIP is direct in alle uitingen van het bedrijfskeurmerk doorgevoerd. De wijziging is op 10 oktober afgestemd met de STIP-certificaathouders tijdens de jaarlijkse STIP-aangeslotenen bijeenkomst.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X