0.4 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Sterkste groei in Almere en Eindhoven

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

VOORBURG – De Nederlandse economie groeide in 2017 met 3,2 procent een stuk harder dan in voorgaande jaren. Deze groei was in vrijwel alle regio’s zichtbaar, alleen in Groningen zorgde de afnam van aardgaswinning voor economische krimp. Ook de economie van Friesland en Drenthe werd geremd door de aardgaswinning. De economie van Zuidoost –Brabant (Eindhoven en omgeving) en Almere groeide met 4,9 procent het sterkst. Dit alles blijkt uit cijfers van het CBS.

Brabant dankt de groei aan de industrie en de zakelijke dienstverlening, In Almere trok de economie aan door een sterke economische groei van de leasebedrijven. Net als voorgaande jaren groeide van de vier grote steden de economie van Amsterdam het sterkst met 3,9 procent. De harde groei in de groot- en detailhandel zorgde voor deze sterke groei, maar ook Rotterdam en Utrecht profiteerden hiervan. In Rotterdam zorgde dit voor een groei van 3,3 procent. In Utrecht werd de groei licht getemperd door een krimp in financiële instellingen; met 3,2 procent had de domstad een gemiddelde groei. De matige groei van de overheid leidde in Den Haag tot de laagste economische groei van de vier grote steden (2,6 procent).

Flevoland had met een groei van 4,2 procent de sterkste economische groei van alle provincies. Gevolgd door Noord-Brabant en Noord-Holland die een economische groei van 3,7 procent realiseerden. De groot- en detailhandel groeide in 2017 sterk en is de grootste economische bedrijfstak in Noord-Holland. De economie van de provincie Groningen kromp door de aardgaswinning met 0,6 procent. Zonder de aardgaswinning kende deze provincie een groei van 2,5 procent.

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X