4.9 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Sterke line-up voor Ligna 2019

HANNOVER – De komende Ligna, van 27 tot en met 31 mei in de Hannover Messe is op dit moment al voor meer dan 80 procent volgeboekt. In 2017 telde de Ligna 1520 exposanten, goed voor in totaal 130.000 vierkante meter standruimte.

Het is voor Christiaan Pfeiffer, bij de Duitse Messe verantwoordelijk voor de Ligna en andere houtverwerkende evenementen een bevestiging dat twee jaar geleden de goede weg werd in geslagen. “Destijds maakten we een compleet nieuwe thematische indeling van de beursvloer. We zetten die lijn door. Komende editie kunnen de deelnemers er van uitgaan dat ze dezelfde plek krijgen als bij de 2017-editie.” Volgens Pfeiffer zal ook de komende editie weer bewijzen dat de houtverwerkende industrie niet stilstaat. “Het gaat niet meer alleen om standalone-machines. In plaats daarvan is nu sprake van gedigitaliseerde geïntegreerde processen en complete volautomatische systemen die op elkaar aansluiten. Uiteraard blijven de live-demonstraties met machines een sterk punt van deze beurs.”

De nieuwste uitdagingen op het gebied van geïntegreerde systemen en onderling communicerende machines zijn op de Ligna te bewonderen. Er is een sterke focus op automatisering en digitalisering in combinatie met de klant die centraal staat en wiens wensen zo goed mogelijk worden gehonoreerd, of het nu gaat om eenstuksproductie of om massaproductie.

De beursorganisatie is positief over de komende editie en dat heeft mede te maken met het positieve economische klimaat. De Verenigde Staten en China, de twee belangrijkste exportmarkten, voor high –end houtbewerkingsmachines realiseerden dit jaar beiden een gemiddelde groei van 8 procent, hetgeen vooral te danken is aan de wereldwijde trends richting duurzaam bouwen en verstedelijking. De organisatie verwacht dat wat betreft bezoekersaantallen Polen, China en uiteraard Duitsland net als in 2017 in de top vijf gaan eindigen.

Nadere informatie: www.ligna.de

- Advertisement -

Laatste nieuws

X