9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Start bouw ‘De Puls’

Trendy houtsoorten

Bankzitten in stijl

AMSTERDAM – In de stadswijk Zuidas in Amsterdam is woensdag 26 oktober het startsein gegeven voor de bouw van ‘De Puls’. Het project bestaat uit twee torens, een verbindende plint en het eerste stadsbos op hoogte. De oplevering staat gepland in 2024.

David van Traa, directeur Zuidas, gaf, op uitnodiging van ontwikkelaars Vorm & Edge, het startschot voor de bouw. Wethouder Victor Everhardt (Economische Zaken en Zuidas) vertelt: “De Puls, met al haar woningen, (groene) openbare voorzieningen, kantoren, horecagelegenheden en een bioscoop, is een prachtige aanwinst voor onze stadswijk Zuidas. Het zorgt ervoor dat de wijk verder tot leven komt en je er ook ‘s avonds en het weekend graag wilt verblijven.”

Biodiversiteit

Tussen de hoge torens nestelt zich op 35 meter hoogte, op de negende verdieping, een spectaculair stadsbos van circa 600 vierkante meter. Daar vind je bomen van 7-8 meter gecombineerd met kleinere exemplaren, struiken en planten. Het bos zorgt voor het reduceren van hitte, is water adaptief en creëert qua schaal een bijdrage aan de biodiversiteit binnen dit hoog stedelijk gebied. Het unieke ecosysteem draagt bij aan de vergroening van Amsterdam-Zuid.

Bron van energie

Met een thermische opslag en 7.000 vierkante meter zonnepanelen aan de gevel en op het dak, zijn de woningen en het kantoor in De Puls energieneutraal. De Puls behaalt met alle duurzaamheidsvoorzieningen het BREEAM Outstanding-certificaat en streeft ook naar de WELL Platinum-certificering. Dit betekent dat de verscheidenheid aan gebouwkenmerken die van invloed zijn op de gezondheid en welzijn van gebruikers de hoogste score behalen. Het mobiliteitsplan zet in op maximaal gebruik van openbaar vervoer, elektrische deelauto’s, (elektrisch) fiets- en voet-verkeer en een parkeergarage die op termijn alleen toegankelijk is voor elektrische deelauto’s.

De vraag naar betaalbare woningen in Amsterdam is groter dan ooit. Met 151 middenhuur woningen levert De Puls een bijdrage aan de ambitie van de gemeente Amsterdam om jaarlijks 1.670 middenhuur woningen te realiseren. Naast woningen biedt De Puls 3.000 vierkante meter bioscoopruimte, 1.600 vierkante meter horeca, 350 vierkante meter winkelruimte en 36.000 vierkante meter kantoorruimte.

De Puls is een ontwerp van MVSA Architects in samenwerking met VMX Architects. Overige partners die aan De Puls hebben gewerkt zijn Van Rossum, DGMR, Van Toorenburg, Delva Landscape Architecture, C2N, HFB Groep en Eteck. Bij de transactie zijn VORM en EDGE bijgestaan door Loyens & Loeff. Union Investment is bij deze transactie bijgestaan door Savills. VORM Bouw is verantwoordelijk voor de bouw van De Puls.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X