0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Staatsbosbeheer plaatst 10 meter hoge kerstboom in hal Tweede Kamer

DEN HAAG – Staatsbosbeheer schenkt dit jaar voor de 22e keer een kerstboom aan de Tweede Kamer. De circa 10 meter hoge fijnspar komt uit het Kuinderbos in de Noordoostpolder. Haagse boswachters plaatsten de kerstboom in de hal van het gebouw van de Tweede Kamer.

De boom is ook dit jaar weer zorgvuldig door de boswachters van Staatsbosbeheer geselecteerd. Met een grote trailer ging de fijnspar dwars door het centrum van Den Haag om afgeleverd te worden bij de ingang van de Tweede Kamer. Ter plekke werd met een motorzaag de onderkant van de stam passend gezaagd voor de standaard. De boom is vervolgens met de nodige krachtsinspanning door een tiental boswachters door de smalle deur de hal in gesleept. Dat kostte dit jaar extra moeite, omdat de boom vanwege enkele flinke hagelbuien behoorlijk nat en daardoor een stuk zwaarder was geworden. Eenmaal binnen trokken de boswachter de fijnspar geroutineerd met behulp van touwen overeind.
Maandag werd de boom versierd door Heleen Valstar. Ze heeft gekozen voor natuurlijke tinten: speciaal vervaardigde ballen met berk-motief; dennenappels; brons- en koperkleurige ballen en natuurlijk veel lichtjes. De mooi versierde kerstboom is elk jaar weer een aandachtstrekker in de hal van de Tweede Kamer.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X