4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Slokker Bouwgroep winnaar Forest50 2018

UTRECHT – Slokker Bouwgroep (onderdeel van de Slokker Groep) is winnaar van de Forest50 2018. Slokker presteert het beste bij toepassing van duurzaam hout in de bouwsector en communiceert daar duidelijk en actief over. De Forest50, opgesteld door FSC Nederland, rangschikt de grootste vijftig bouwbedrijven in Nederland op deze criteria. Achter Slokker weet VolkerWessels z’n tweede plaats te behouden en is TBI Holding nieuw op nummer drie. Heembouw Holding is met een zevende plaats de sterkste stijger en wint de aanmoedigingsprijs. Het is de vierde keer dat FSC Nederland de Forest50 publiceert.

Bijna 100 procent van het hout dat Slokker inkoopt betreft gecertificeerd hout, dus aantoonbaar afkomstig uit goed beheerde bossen. Maar Slokker onderscheidt zich vooral van andere bouwbedrijven door het gebruik van minder bekende houtsoorten in projecten en door uitsluitend houten kozijnen toe te passen in de standaardwoningen.

Klimaatwinst én circulair

De toepassing van duurzaam hout is één van de meeste effectieve mogelijkheden voor de bouwsector om het klimaatprobleem aan te pakken. Waar de productie van de meeste bouwmaterialen energie-intensief is en gepaard gaat met een hoge CO2-uitstoot, legt duurzaam beheerd bos juist CO2 vast. Bovendien is hout als hernieuwbare grondstof het circulaire bouwmateriaal bij uitstek.

Terechte winnaar

Liesbeth Gort, directeur FSC Nederland: “Hout is een materiaal dat perfect past binnen circulair, klimaatvriendelijk bouwen. Slokker heeft dat helemaal begrepen. We zien het terug in hun projecten, maar ook in de communicatie naar buiten. Slokker is daarmee de terechte winnaar van de FSC Forest50.”

Reactie Slokker

Eric Slokker, algemeen directeur Slokker Bouwgroep: ”Ik ben enorm trots op het behalen van dit geweldige resultaat en op al onze medewerkers die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Een tweede plaats vorig jaar en nu de eerste plaats in de Forest50 Ranking ligt geheel in lijn met onze doelstelling om in 2019 alleen nog maar gecertificeerd hout toe te passen. Deze ambitie kunnen wij alleen gezamenlijk waar maken. Duurzaamheid is bouwen aan de toekomst, het gaat om samenwerking, betrokkenheid en inzet om te bouwen aan en voor het behoud van een leefbare wereld.”

Criteria FSC Forest50

In de Forest50 ranking worden bouwbedrijven onder andere getoetst op het totaal toegepaste volume duurzaam hout en de CO2 opslag in dit hout, het toepassen van minder bekende tropische houtsoorten en de communicatie over de kwaliteiten van duurzaam hout binnen biobased- en gezond bouwen en gebruik van (uitsluitend) houten kozijnen in standaardwoningen. Bij de totstandkoming van de Forest50 maakt FSC gebruik van de Cobouw50, de ranglijst van grootste bouwondernemingen van Nederland.

Meer informatie over Forest50: www.fsc.nl/forest50

- Advertisement -

Laatste nieuws

X