8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

SKH, SHR en Peutz organiseren Meubeldag

Een boom voor elke werknemer

Arvas neemt Alindus over

Limburgse lindeboom wint

WAGENINGEN – SHR, SKH en Peutz nodigen belangstellenden uit voor een informatiemiddag voor de meubelbranche waarbij het laatste nieuws over (bouw)regelgeving inzake brand en meubels ter sprake komt. Ook is er aandacht voor de mogelijkheden van het SHR kwaliteitslabel en het nieuwe STIP-keurmerk. Verder komen interessante updates over interieurmaterialen en akoestiek voorbij. Locatie: SKH Wageningen, Nieuwe Kanaal 9c in Wageningen.

Deze middag, op 22 februari begint om 14.00 uur met koffie en thee. Om 14.30 start het programma, waarbij diverse sprekers aan het woord komen. Zo vertelt Jacques Mertens, senior adviseur brandveiligheid bij Peutz over het Bouwbesluit in relatie met brandveiligheid van aankleding en inrichtingselementen. De Peutz Group is een groep van onafhankelijke bureaus van raadgevende ingenieurs op het gebied van onder andere akoestiek, brandveiligheid en bouwfysica. De eisen die in het Bouwbesluit worden gesteld aan brandveiligheid zijn niet altijd even duidelijk geformuleerd én niet voor alle eisen wordt een testmethode genoemd. Nog lastiger is de vraag of meubilair wel onder deze eisen valt. Om te voorkomen dat de onduidelijkheid van de eisen in praktijk leidt tot onnodig zware eisen zal Jacques Mertens in zijn presentatie ingaan op de achtergrond van de eisen en worden aan de hand van praktijkvoorbeelden en (test)ervaring enkele voorstellen gedaan hoe de brandveiligheid van meubilair kan worden aangetoond.

Theo Scheers: senior adviseur bouwakoestiek bij Peutz gaat in op het belang van goede akoestiek en hoe die met de juiste materiaalkeuze verkregen kan worden. Aan de hand van enkele voorbeelden illustreert hij hoe een goede akoestische omgeving kan worden ontworpen en gerealiseerd.

Na de pauze vertelt Robin Winkelman, projectleider meubels bij SHR over SHR Tested Quality. Met dit kwaliteitskeurmerk kunnen fabrikanten aan hun eindgebruikers laten zien dat hun producten onafhankelijk door SHR getest zijn. Sterker nog ze hebben onafhankelijk hun kwaliteiten bewezen, dat goed en duidelijk tonen aan de markt heeft een niet te onderschatten meerwaarde. Robin Winkelman zal in zijn presentatie ingaan op de mogelijkheden van dit keurmerk dat door een snel groeiend aantal meubelfabrikanten enthousiast wordt gebruikt.

Tot slot is Oscar van Doorn, directeur SHR en SKH aan het woord. Hij gaat in op de voordelen van STIP. Met een STIP certificaat bewijst een bedrijf dat zij enkel verantwoord/duurzaam hout inkopen en dus verkopen. Oscar van Doorn zal in zijn presentatie ingaan op het waarom van dit keurmerk en de eisen die aan een bedrijf gesteld worden om STIP gecertificeerd te kunnen worden. De middag wordt om 17.00 uur afgesloten met een netwerkborrel en een rondleiding door het testlab van SHR.

Aanmelden kan door het formulier op www.skh.nl/nl/meubeldag in te vullen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X