-1.6 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

SCM start trainingscentrum

RIMINI – De SCM-Group start met een trainingscentrum, ‘Campus’ genaamd, in het Italiaanse Rimini. Het trainingscentrum is de optelsom van alle technologische ontwikkelingen die zich de afgelopen jaren hebben voorgedaan en zich de komende jaren zullen aandienen.

De Campus is op 29 januari gestart in de Villa Verucchio in Rimini. In eerste instantie is het trainingscentrum in het leven geroepen voor de vierduizend medewerkers van SCM, maar, afhankelijk van de aanvragen, is in bepaalde gevallen ook plek voor dealers en klanten. Daarnaast krijgen studenten van professionele opleidingsinstituten, hogescholen en universiteiten, waar SCM al samenwerkingsverbanden mee heeft, toegang tot de Campus. Daarnaast wil de Campus participeren in projecten ter bevordering van technologische innovatie in sectoren, waarin het bedrijf actief is als partner. Dat kan variëren van de innovaties in de meubelindustrie tot en met constructie, maar gaat ook de vliegtuigindustrie en de automotive zijn in beeld.

Samengevat focust de Campus in eerste instantie op vier doelgroepen. De nieuwe medewerkers die een introductie krijgen in de SCM Group en wegwijs worden gemaakt in de core-business van de SCM-group. De tweede groep betreft de medewerkers die in aanmerking komen voor een specifieke technische training over bijvoorbeeld productielijnen, speciale technologie of onderhoudsmethoden. De derde groep betreft het management. Zij worden op de Campus geschoold in technische kennis die passend is bij hun functie en relationele contacten. De vierde groep betreft de specialisten, die zich focussen op specialistische projecten en die zich richten op de grote organisatorische veranderingen die gaande zijn, bijvoorbeeld op het gebied van Industrie 4.0, robotisering en digitalisering.

De Campus omvat negen klaslokalen, een technisch trainingscentrum en een aantal kantoren, in totaal zo’n 1300 vierkante meter. SCM verwacht dit jaar zo’n negenhonderd cursussen te kunnen aanbieden, in totaal 52.000 trainingsuren, waarbij 3200 participanten kennis kunnen maken met de nieuwe Campus.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X