9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

SCM doet goede zaken

NÜRNBERG – De SCM Group kijkt positief terug op haar deelname aan de beurs Holz-Handwerk/Fensterbau Frontale in Nürnberg. De Italiaanse machinefabrikant weet trots te melden dat het een order-plus van 30 procent heeft weten te realiseren ten opzichte van de beurs twee jaar geleden.

Op de 1300 vierkante meter grote stand presenteerde SCM haar machineaanbod aan professionele relaties, studenten en andere enthousiaste houtliefhebbers. Uwe Kosok, SCM directeur voor Duitsland, was bijzonder tevreden. “We zijn al meer dan 30 jaar actief in Duitsland en gedurende deze jaren hebben we altijd een solide groei weten te realiseren. De Duitse timmerindustrie en dan met name de deuren, ramen en kozijnen groeit op dit moment op spectaculaire wijze en wij haken daar op in met een groot portfolio aan machines voor grote en kleine bedrijven”, zegt Kosok, die er aan toevoegt dat al in 2017 een groei van de Duitse orderportefeuille van 20 procent werd gerealiseerd.

Op de beurs organiseerde SCM en aantal masterclasses over de Digital Hub, waar de Maestro Digital Systems werden toegelicht. Hierbij liet SCM zien hoe de productie van deuren, ramen en kozijnen sneller, slimmer en eenvoudiger kan, maar waarbij toch de kwaliteit van het eindproduct gewaarborgd blijft. Belangrijk punt daarbij is dat, met dank aan automatisering en programmering de kwaliteit van het product steeds minder afhankelijk is personeel. Belangrijke ondersteunende activiteiten die werden gepresenteerd waren de 3D-brillen ten behoeve van technische ondersteuning op afstand, de Maestro Smartech, en het nieuwe Eye-M multitouch operator panel, die perfect geïntegreerd kan worden in de SCM-machines.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X