-1 C
Apeldoorn
vrijdag 1 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Schroefdeuvels voor hout-staalverbindingen

ARNHEM – HECO-Schrauben heeft een nieuw assortiment zelfborende schroefdeuvels voor hout-staalverbindingen op de markt gebracht. De schroefdeuvels uit het HECO-WS systeem (wood & steel) kunnen gebruikt worden voor meerlaags hout-staalverbindingen.

Het belangrijkste kenmerk van de deuvels is de zelfborende kop die gemakkelijk door staalblik van 5 tot 10 millimeter boort. De nieuwe schroefdeuvels zijn gemakkelijk en snel te verwerken en kunnen dus een behoorlijke tijdsbesparing opleveren.

Vooral bij de constructie van meerlaags hout-staalverbindingen zorgen zelfborende schroefdeuvels voor een duidelijke vereenvoudiging en versnelling van het werkproces. Typische toepassingen voor de schroefdeuvels in de houtbouw zijn bijvoorbeeld de constructie van hoekverbindingen, oplegverbindingen, vakwerkverbindingen en paal-regelverbindingen. Er is geen toelating voor de schroefdeuvels noodzakelijk. De berekening van de constructie gaat conform EN14592.

Bij het maken van een verbinding hoeft het hout alleen maar ingezaagd te worden, waarna de staalplaten ingeschoven worden. Daarna wordt de deuvelpin zonder voorboren in het materiaal gedreven. Drie staalplaten met een dikte van 5 millimeter of een staalplaat van tien millimeter dik kunnen in één keer doorboord worden. De verbinding zorgt voor een optimale constructie, waaraan achteraf geen aanpassingen meer noodzakelijk zijn. Het houtoppervlakte aan de achterzijde wordt niet doorboord, waardoor de verbinding alleen aan de inboorkant zichtbaar is. Daardoor zijn optisch fraaie oplossingen mogelijk. Omdat de schroefdeuvels een stuk schroefdraad onder de kop hebben, zijn ze zonodig ook weer te demonteren. De zelfborende schroefdeuvels kunnen zowel in de voorproductie als op de bouwplaats zelf verwerkt worden.

Nadere informatie:
Jac. Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.heco-schrauben.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X