-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Schroefanker voor tijdelijke bevestiging

ARNHEM – De Duitse schroevenspecialist HECO heeft van het Deutsche Institut für Bautechnik (DIBt) de certificering gekregen voor het meermalig gebruik van de schroefankers voor tijdelijke bevestigingen.

De nieuwe goedkeuring certificeert het gebruik van de Multi-Monti met een diameter van 16 millimeter en Multi-Monti-plus met diameters van 10 en 12 millimeter. Deze schroefankers, die ook een ETA-certificering hebben voor het gebruik in gescheurd beton, kunnen nu dus ook voor tijdelijke bevestigingen worden gebruikt, zelfs in jong beton. De test om vast te stellen dat het schroefanker hergebruikt kan worden, is gemakkelijk en snel met behulp van een meethuls.

“Met de nieuwe goedkeuringen bieden we onze gebruikers een zeer flexibele en tegelijkertijd economische oplossing voor tijdelijke bevestigingen in beton”, legt Andreas Heck, hoofd productmanagement bij HECO, uit. “Afhankelijk van de toepassing kan een schroefanker meerdere keren gebruikt worden – in jong beton zelfs tien keer of vaker.” Naast de voordelen van hergebruik, biedt de mogelijkheid om de schroefankers te verwerken in beton met een druksterkte van 10 N / mm² een enorme tijdwinst. Daarom wordt het gebruik van de MMS-plus schroefankers aanbevolen, vooral bij de bevestiging van richtsteunen voor bekistingen in betonconstructies.

Andere toepassingen zijn de bevestiging van valbescherming of de tijdelijke installatie van toevoerleidingen op bouwplaatsen. “We bieden de schroefankers voor meermalig gebruik met het complete assortiment kopvarianten aan,” zegt Heck. “Zo zijn de toepassingsmogelijkheden heel divers.”

Nadere informatie:
Heco Schrauben
Ja. Lowie & Zoon
Telefoon: 035 – 541 59 58
www.heco-schrauben.nl

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X