0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Scalda College wint de CommunicatieChallenge

EDE – Studenten van MBO colleges uit heel het land kwamen op 23 januari in Ede samen om deel te nemen aan de landelijke Excellencedag, een programma gevuld met workshops, trainingen en experimenteerlabs. De op deze dag georganiseerde CommunicatieChallenge werd verrassend gewonnen door studententeam Ad Fundum van het Scalda College in Vlissingen.

De organisatie was in handen van SLIMCirculair, een initiatief van BetterWorldSolutions en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincies Noord-Brabant, Friesland, De Federatie Bio-Economie Nederland, Leren voor Morgen en de MBO Raad.

CommunicatieChallenge

SLIMCirculair had een CommunicatieChallenge geïnitieerd waarbij de studententeams werden uitgedaagd om zich te durven profileren. De studenten, met als beloning een echte ‘Drone’, deelden hun ervaringen via social media. En van de speciaal in het leven geroepen jury, werd een oordeel verwacht aan het einde van de middag. Communicatie is belangrijk als je een (bouw-)transitie wil bewerkstelligen. De verandering van bouwmethodes bereik je niet alleen, dat doe je met zijn allen. Het is daarom logisch dat de studenten niet alleen met de inhoud van duurzaam bouwen aan de slag gaan. Het is belangrijk om de meerwaarde van een duurzame aanpak ook met de buitenwereld te kunnen delen. Daarom moesten de studenten voor de CommunicatieChallenge hun ervaring van de dag delen op social media. Hierbij moesten ze variërende communicatiemethodes benutten. Deze bestonden uit: een teampresentatie, een interview met een deelnemer, een set foto’s met een impressie van de dag en een inspirerende quote.

Uiteindelijk ging het om drie teams: het Scalda College Vlissingen, het Graafschap College Doetinchem en Technova Ede. Deze teams gingen nek-aan-nek tijdens de beoordelingen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X