4.3 C
Apeldoorn
maandag 26 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Saomad presenteert houtbewerkingscentrum WP15/3

Saomad presenteert op de Ligna het bewerkingscentrum type WP15/3. De aanduiding ‘3’ staat hierbij voor drie hoofdmotoren, te weten twee 5-assige en één 3-assige hoofdmotor. Net als voorheen blijft de Saomad WP15 ook leverbaar met één of twee hoofdmotoren maar de vernieuwde versie wordt nu uitgevoerd met een aantal uitbreidingen.

De nieuw toegepaste hydraulisch geblokkeerde 5-assers hebben dezelfde capaciteiten en stijfheid als een 3-assige freesmotor. Dit houdt in dat alle gereedschapsspindels in iedere motor en onder iedere gewenste schuinte gebruikt kunnen worden. Dit geeft een enorm voordeel in flexibiliteit en toepasbaarheid. Het vernieuwde ‘ rack ‘ gereedschapsmagazijn met veertig, tachtig of honderd gereedschapsposities maakt het mogelijk om iedere gereedschapsspindel in willekeurig welke hoofdmotor toe te passen. En dat met korte wisseltijden.

Verder biedt de vernieuwde WP15 de mogelijkheid tot een dubbele buffercapaciteit. Dit houdt in dat in totaal tot tachtig onderdelen geladen en gebufferd kunnen worden. Bezoekers kunnen ervaren dat Saomad inventief en vooruitstrevend bouwt en ontwerpt in een constructief solide uitvoering, precies waar de Nederlandse markt om vraagt.

De in Hannover getoonde machine zal ook geplaatst worden bij een Nederlandse timmerfabrikant en er zullen op de Ligna dan ook demo’s gegeven worden met Nederlandse detaillering. Medewerkers van Gerretsen Wijhe zijn aanwezig om de bezoekers over de mogelijkheden van de machine te informeren.

Nadere informatie:
Saomad
Hal 27, stand H50
www.gerretsen.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X