0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Sander en Rik Boom Nederlands Kampioen Icecarving

EINDHOVEN – Sander en Rik Boom zijn zaterdag 6 januari Nederlandse kampioen Icecarven 2018 geworden. De twee broers uit Wenum-Wiesel gingen de strijd aan met twintig andere icecarvers en wisten met het zagen van een lantaarnvis de jury te overtuigen.

Het is dan wel geen hout, maar toch is een vermelding op de website van de Houtkrant op z’n plek. Houtcarving en woodcarving zijn met elkaar te vergelijken. Al was het alleen al, omdat veel gereedschappen bij beide disciplines hetzelfde zijn. Het is dan ook geen wonder dat de Nederlandse toppers in het woodcarven, Sander en Rik Boom, de titel in het icecarven opeisten.

De opdracht was om uit vijf transparante blokken ijs van 125 kilo (de basis bestaat uit droogijs van min 180 graden en water) een beeld te creëren. Alle teams startten vroeg en klokslag 16.00 uur werden alle gereedschappen neergelegd. Hierna heeft de jury de beelden beoordeeld op de ingeleverde schets, de eerste aanblik van het resultaat, de moeilijkheidsgraad van het beeld, het gebruik van het ijs en het gebruik van de werkplek. Het winnende beeld is gemaakt door het Dolmar Carving team, bestaande uit Sander en Rik Boom uit Wenum-Wiesel. De jury was zeer te spreken over de vis: “Het is een spectaculair beeld. Er is veel moois gemaakt, maar deze springt er echt uit.” Collega carvers kozen voor de zogenaamde Carvers Choice en ook daar werd het Dolmar Carving Team als winnaar aangewezen.

Dolmar Carving Team

Dolmar sponsort Sander Boom al vanaf 2008 tijdens wedstrijden in zowel hout- als ijscarven. Sinds begin 2010 vormt Sander samen met zijn broer Rik Boom het Dolmar Carving Team. Dit team kan beschikken over alle gewenste motorzagen, zaagbladen en benodigde accessoires van de merken Dolmar en Makita. Sander Boom uit Vaassen is sinds 2007 actief in het carven van zowel ijs als hout.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X