-0.9 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Rondhoutveiling gaat online

ARNHEM – Net als bijna alle fysieke evenementen gaat ook de rondhoutveiling dit jaar online en wel op zaterdag 27 februari, 11.30 uur.

Elk jaar organiseren de Bosgroepen op de laatste zaterdag van februari de Nederlandse Rondhoutveiling. Op deze voor Nederland unieke veiling worden de mooiste boomstammen uit bos en plantsoen per opbod verkocht. Het gaat om rondhout van bovengemiddelde kwaliteit dat wordt gebruikt voor bijzondere en duurzame toepassingen (meubelhout, restauraties, vloeren, kunstvoorwerpen, fijnhout etc.). Met deze veiling willen de Bosgroepen aandacht vragen voor het Nederlandse kwaliteitshout. De boseigenaar krijgt via de veiling een goede prijs voor zijn/haar kwaliteitshout en de afnemers hebben keuze uit de mooiste kavels voor duurzame bestemmingen.

Bezichtiging kavels

Voorafgaand aan de veiling is het wel mogelijk om de kavels te bezoeken waar het te veilen hout ligt te wachten op een nieuwe eigenaar. Dat kan van zaterdag 13 februari tot en met vrijdag 26 februari 2021, dagelijks van 9.00 tot 16.00 uur en op zaterdag 27 februari 2021 van 9.00 tot 11.00 uur, voorafgaand aan de veiling. De locatie rolbaan is vrij toegankelijk. Het adres: Koningsweg 17c, Schaarsbergen (via Kemperbergerweg, ten noorden van rotonde)

De veiling begint exact om 11.30 uur. Meebieden tijdens de veiling is alleen mogelijk met een biednummer, aan te vragen via houtveiling@bosgroepen.nl.

Meer informatie: www.houtveiling@bosgroepen.nl

Vorig artikel
Volgend artikel
- Advertisement -

Laatste nieuws

X