9 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Rondeel organiseert Tomorrow’s Timber Talk

WAGENINGEN – Bouwen met hout heeft de toekomst. Ontwerpers, bouwers, projectontwikkelaars of anderszins betrokkenen zijn welkom voor de Tomorrow’s Timber Talk op 28 oktober in de Gasfabriek Deventer.

Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hout als innovatief én duurzaam bouwmateriaal voor woning- en utiliteitsbouw. De Tomorrow’s Timber Talk wordt aangeboden door Architectuurcentrum Rondeel, MKB Deventer en PEFC Nederland.

Tomorrow’s Timber Talk

Op 28 oktober vanaf 20.00 uur verzorgen Dr. ir. Pablo van der Lugt (Green Matters/TU Delft) en Atto Harsta (Aldus bouwinnovatie/de Bouwcampus) een interactieve kennissessie waarin de vele toepassingsmogelijkheden van hout als bouwmateriaal worden besproken. Deze bijeenkomst is onderdeel van een reeks Tomorrow’s Timber Talks die door heel Nederland plaatsvindt. Door hout te gebruiken als bouwmateriaal blijft CO2 opgeslagen, draag men bij aan het tegengaan van ontbossing en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Woning- en uitiliteitsbouw

De sprekers van de avond, Pablo van der Lugt en Atto Harsta hebben het boek Tomorrow’s Timber geschreven. Het boek gaat over de vele toepassingsmogelijkheden van het duurzame bouwmateriaal hout, met name op het gebied van ‘Mass Engineered Timber’ waarmee hout een serieuze vervanger is voor beton en staal. Aan de hand van prachtige voorbeelden vertellen beide sprekers over de vele mogelijkheden die er zijn om meer hout te gebruiken, zowel in de woning- als in de utiliteitsbouw. Daarnaast laten zij zien hoe duurzaam het gebruik van hout is, mits het afkomstig is uit duurzaam beheerd, gecertificeerd bos. De toepassingsmogelijkheden van hout in de bouwindustrie lijken schier oneindig en nog altijd volgen de technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo op.

Geïnteresseerd in de Tomorrow’s Timber Talk donderdag 28 oktober in de Gasfabriek te Deventer?
Nadere informatie: www.rondeeldeventer.nl
Ook geïnteresseerd in het organiseren van een Tomorrow’s Timber Talk op locatie? www.pefc.nl/talks.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X