0.6 C
Apeldoorn
dinsdag 28 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Robland bouwt nieuwe lijn één-operatiemachines

BRUGGE – Robland heeft een volledige nieuwe lijn één-operatiemachines gelanceerd. De Belgische machinefabrikant heeft een nieuwe lijn ontwikkeld die betaalbaar compact en degelijk is en die van ruw materiaal tot eindproduct volledig in de fabriek in Brugge vervaardigd is.

Voor houtbewerkers die liever met een machine per bewerking werken was het tot nu toe kiezen voor zware industriële machines met een navenante prijs of de gebruikte markt afschuimen naar machines die in veel gevallen gedateerd zijn en niet zijn aangepast naar de normen van vandaag. Met de nieuwe machinelijn behoort deze zoektocht tot het verleden.

Het gamma bestaat uit een compacte formaatzaag met mogelijkheid tot voorrits, een freesmachine met vier snelheden, een schaafbank en een vandiktebank met een bereik van 410 milimeter en een langgatboormachine. Robland slaagt er zo in om een volledige kwalitatieve werkplaats aan te bieden voor minder dan 15.000 euro (ex btw).
Commercial manager Tom Borghmans, die al jaren de Nederlandse dealers bijstaat met raad en daad. “Dit nieuwe programma sluit volledig aan bij de vragen van ons doelpubliek en dealers. We zien een geweldige heropleving van de passie in de houtbewerking. Waar er vroeger werd gegrepen naar een combibank biedt het vele voordelen om met machines te werken die men niet hoeft om te bouwen. Men kan als ZZP’er beginnen met nagelnieuwe machines voor een beperkt budget. Zo kan men eenvoudig uitbreiden doordat men verschillende machines heeft. Een bijkomend voordeel is dat men machine per machine kan vervangen naarmate de zaak groeit.”

Een ander belangrijk publiek zijn scholen waar men voor een beperkt budget de leerlingen op single-operation machines kan leren hoe te werken, zo vertelt Borghmans: “Dit is een ontegensprekelijk voordeel als deze leerlingen afstuderen en zelf hun eerste stappen zetten in de houtbewerkingswereld. Tenslotte is het ook naar veiligheid en tijdswinst toe een enorme kostenbesparing om met een dergelijke werkplaats te werken.”
Robland bouwt op dit moment volop machines van dit type. Een gepersonaliseerde offerte of meer informatie kan men eenvoudig aanvragen op www.robland.nl.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X