8.4 C
Apeldoorn
vrijdag 1 maart 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Revolutionair systeem voor plaatverbindingen

ROSMALEN – Vanaf 2020 is De Groot Bewerkingsmachines exclusief dealer voor de Benelux van de PEANUT® 1 & 2 van Intelligent Fixings. Het intelligente verbindingssysteem maakt het mogelijk om sneller én goedkoper sterke plaatverbindingen voor meubels en kasten te maken zonder corpuspers, lijm of schroefmachine.

De PEANUT® is interessant voor onder andere interieur-, meubel- en standbouwers en biedt een uitstekend alternatief voor bijvoorbeeld traditionele verbindingssystemen. Er is slechts één CNC-freesbewerkingsproces vereist en deze kunnen met behulp van een macro razendsnel worden uitgevoerd. Waarna je vervolgens de andere panelen met één schuifbeweging en met een hoge nauwkeurigheid bevestigt. Bijkomend voordeel is dat plaatmateriaal plat kan worden verpakt omdat je de verbinding nog los kan maken.

PEANUT® 1

De PEANUT® 1 is een zelfklemmende, één-component connector en werd in 2018 in Groot-Brittannië geïntroduceerd. Sindsdien is hij bij heel veel interieurbouwers niet meer weg te denken uit de werkplaats. Met een rubberen hamer wordt de PEANUT® 1 vast in de plaat geslagen. Vervolgens kan deze heel gemakkelijk verbonden worden met een andere plaat. Het unieke en gepatenteerde design en materiaal zorgt ervoor dat de PEANUT® een ijzersterke verbinding maakt. De PEANUT® 1 is in acht veelvoorkomende kleuren beschikbaar.

PEANUT® 2

Met PEANUT® 2, een verborgen zelfklemmende connector, zorg je voor onzichtbare verbindingen. Ideaal voor fronts van kasten. Na plaatsing van de PEANUT® 2 verbind je de andere plaat met één beweging. En met het gebruik van deze connector heb je ook nog steeds een stelmogelijkheid. Het resultaat: een zeer sterke en precieze verbinding zonder gebruik van lijm of andere ‘extra’ gereedschappen.

Gratis CNC-macro

De Peanuts zijn te gebruiken met plaatmateriaal als betonplex, MDF, hardhout, multiplex, OSB, spaanplaat en underlayment. Intelligent Fixings heeft voor de meest voorkomende merken CNC-machines gratis macro’s beschikbaar. Deze zijn te downloaden via de website van De Groot Bewerkingsmachines.

Productspecialist Arjan Hannewijk vertelt: “Er zijn ontzettend veel praktische verbindingstechnieken op de markt beschikbaar, maar toch zal iedere plaatverwerker kunnen beamen dat in veel gevallen extra tools nodig zijn om tot een geassembleerd product te komen. Hiervoor is de slimme Peanut-verbinder een prachtige oplossing. Zo stelt deze verbinder je in staat om een corpus samen te stellen zonder corpuspers, zonder lijm of zonder gereedschappen als schroefmachines. En zo zijn er voorbeelden te over, neem nou het blind ophangen van ladefronten waarbij het stellen van het front nog steeds mogelijk is. Het grote voordeel van de Peanut is ook te zien in het productieproces; de slimme structuur van de verbinder laat het bijvoorbeeld toe om in een nestingproces tijd te besparen en maximale precisie bij het assemblageproces te realiseren. Kort gezegd vind ik de Peanut een heuse ‘gamechanger’ voor de markt.”

Nadere informatie: www.degroot.nl

- Advertisement -

Laatste nieuws

X