0.9 C
Apeldoorn
maandag 4 december 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Reflex Amsterdam opent tweede locatie met KAWS sculptuur

AMSTERDAM – Reflex Amsterdam heeft op 26 juni officieel de deuren geopend van Reflex, the Residence. Bij de opening van de nieuwe, tweede locatie presenteert de galerie de metershoge, houten sculptuur ‘Along the Way’ van de Amerikaanse kunstenaar KAWS.

In het ‘House of Art’ staan creatie, inspiratie en experiment centraal. De multifunctionele ruimte is een innovatief concept binnen de Nederlandse galeriewereld.
Voor Reflex, the Residence is een voormalig woonhuis aan de Lijnbaansgracht getransformeerd tot een moderne, strak vormgegeven ruimte. Het hoge plafond overstijgt twee verdiepingen. Hierdoor is een ideaal, huiselijk decor gerealiseerd voor de presentatie van driedimensionale kunst en grote schilderijen; uit de primaire en secundaire markt. De nieuwe locatie fungeert als private showroom, op loopafstand van de ‘white cube’ galerieruimte aan de Weteringschans. Ook worden er meer experimentele exposities geprogrammeerd, die de grenzen tussen artistieke disciplines doen vervagen.

In de intieme residentie met atelier kunnen kunstenaars een korte periode verblijven om samen met de galerie te werken aan speciale projecten of exposities. Gelegen midden in het bruisende centrum van de stad en de prachtige grachten, biedt de stijlvolle ruimte de kans om Amsterdam in zijn meest energieke vorm te ervaren.

Reflex, the Residence is ook een locatie om de levendige creatieve community te koesteren. Creatieven uit allerlei disciplines kunnen er elkaar ontmoeten, kunst bespreken, inspiratie delen en nieuwe ideeën voor samenwerking met de galerie ontwikkelen. Met een belevingsgerichte expositieruimte en een bibliotheek wordt gebouwd aan een bijzonder ‘House of Art’.

Galeriehouder Alex Daniëls is zeer verheugd om de nieuwe ruimte te openen met een imposante, cartooneske sculptuur van KAWS. Een grotere versie is opgenomen in de permanente collectie van het Brooklyn Museum in New York. Daarnaast is een groot exemplaar in 2014 voor het Rijksmuseum Amsterdam tentoongesteld.

Reflex, the Residence
Lijnbaansgracht 290 hs
1017 RM Amsterdam
Openingstijden: zaterdag van 14.00 – 17.00 uur en op afspraak

www.reflexamsterdam.com

- Advertisement -

Laatste nieuws

X