3.1 C
Apeldoorn
dinsdag 27 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Recordaantal bezoekers op de Carrefour International du Bois 2018

NANTES – De vijftiende editie van de Carrefour International du Bois vond plaats van 30 mei tot en met 1 juni en werd bezocht door 11.500 bezoekers, een nieuw recordaantal en een stijging van 10 procent vergeleken bij de vorige beurseditie in 2016. Ook het aantal Nederlandse bezoekers is flink gegroeid (met ruim 20 procent). Hiermee staat Nederland op de derde positie van alle bezoekerslanden.

De vooruitzichten voor houtsector zijn gunstig, het herstel van de afgelopen 2 jaren zet door. “We constateren een toename van 10 procent van de bouwvergunningen”, zegt Eric Toppan van France Bois Fôret. “De prijs van gezaagd hout stijgt sinds 4 jaren en we bereiken hoge prijzen. Ondanks de positieve vooruitzichten moeten we niet vergeten dat het een gevoelige markt betreft”, voegt Pierre Piveteau., voorzitter van de Carrefour International du Bois toe.

De positieve dynamiek is een sterk signaal voor de houtsector die de afgelopen jaren snelle ontwikkelingen doormaakt, met een steeds belangrijkere rol in grote gebouwen. Innovatief, ecologisch, sensitief, onbeperkt hernieuwbaar, bron van oneindige inspiratie voor bouw of renovatie, hout is een belangrijk onderdeel van de Franse economie, een geliefd product dat inspeelt op ecologische uitdagingen en van onvergelijkbare toegevoegde waarde is bij de uitvoering.

De volgende editie van de Carrefour International du Bois vindt plaats van 27 tot en met 29 mei 2020.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X