8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Prowood klaar voor de start

GENT – De organisatie van de beurs Prowood staat grotendeels in de steigers. De beurs voor de houtverwerkende industrie vindt plaats van 17 tot en met 21 oktober in de Flanders Expo in Gent.

Tot op heden (19 augustus, red.) hebben zich 163 exposanten gemeld, maar beursorganisator Olivier Claesens is ervan overtuigd dat zich ook in de komende weken nog flink wat partijen gaan melden.

Claesens is er 100 procent van overtuigd dat de beurs in oktober doorgaat. Corona is volgens hem voldoende onder de knie om geen gevaar te vormen voor de gezondheid en de beursorganisatie zal alle gevraagde maatregelen treffen om de gezondheid van de bezoekers te garanderen. Opvallend, zo vertelde Claesens bij de perspresentatie, dat er zich ook een aantal partijen heeft gemeld die al meerdere jaren uit beeld waren. Het is volgens hem het bewijs dat een beurs een belangrijk middel blijft om producten en diensten te presenteren, maar ook om nieuwe partijen te ontmoeten.

Parket

Nieuw deze editie is de aanwezigheid van de Parketsector. De Belgische parketsector heeft al sinds 2018 geen eigen beurs meer en de vertegenwoordigers van de sector zijn ervan overtuigd dat de markt behoefte heeft aan een beurs waar men zich kan presenteren.

Versnelde ontwikkelingen

Volgens de voorzitter van de Adviesraad Marc Vens (Vens & Thiers) heeft de coronacrisis een aantal ontwikkelingen in gang gezet en versneld, ontwikkelingen waar meerdere exposanten op de beursvloer aandacht aan gaan besteden. “Hierbij denken we in de eerste plaats aan het IIoT, het Industrial Internet of Things. Machines worden meer en meer gekoppeld wat leidt tot een vlottere datastroom binnen de bedrijven maar ook tot een snellere en goedkopere ondersteuning door de leverancier. De digitalisering en informatisering zet zich overigens door op alle fronten. We kunnen maar beter wennen aan termen als MES, Manufacturing Excecution System, PPS,Production Planning System en AR, Augmented Reality”, zo stelt Vens die verder verwacht dat de houtsector meer en meer te maken krijgt met robotisering. “Dit is absoluut geen Science Fiction meer en is ook niet meer het exclusieve speelveld van de grote bedrijven. Dankzij de ontwikkelingen zowel qua systemen en prijzen als het gemak van bediening en programmatie wordt dit ook voor de kleinere en middelgrote bedrijven meer en meer een haalbaar, zeg maar noodzakelijk instrument binnen de productieomgeving”, zegt Vens, die de beurs een mooie manier noemt om kennis te maken met deze nieuwste ontwikkelingen in de houtverwerkende industrie.

Nadere informatie: www.prowood.be

 

 

- Advertisement -

Laatste nieuws

X