8.4 C
Apeldoorn
donderdag 29 februari 2024

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Producenten hout- en bouwmaterialen blijven positief

VOORBURG – Het producentenvertrouwen is iets teruggelopen. In februari kwam het vertrouwen nog uit op 10,9. In maart liep dat terug naar 9,5. Het vertrouwen blijft echter boven het gemiddelde van de afgelopen twintig jaar (0,8). De producenten van hout- en bouwmaterialen blijven het meest positief.

Het vertrouwen van de ondernemers bereikte in februari 218 de hoogste waarde (10,9) en in februari 2009 de laagste waarde (-23,5). Sinds oktober 2014 hebben de positief gestemde ondernemers de overhand. Alle deelindicatoren van het producentenvertrouwen zijn al ruim een jaar lang positief. Zo zijn er meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie manden zal toenemen dan ondernemers die een afname van de productie voorzien.

Al meer dan een jaar zijn in alle deelbranches de ondernemers positief. De producten van hout – en bouwmaterialen waren in maart met 20,7 procent het meest positief, op de tweede plek gevolgd door transportmiddelen (14 procent).
Werkgelegenheid

De personeelsverwachting van de ondernemers in de industrie bereikte in februari 2018 al de hoogste waarde in 28 jaar. In maart waren de producten echter nog een tikje positiever. Bijna 21 procent van de ondernemers verwachtte een groei van de werkgelegenheid en bijna 6 procent een krimp. Het saldo van positieve en negatieve antwoorden bedroeg ruim 15 procent.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X