-1.1 C
Apeldoorn
donderdag 30 november 2023

Úw nieuwsplatform voor de houtindustrie met 120.000 exemplaren en 25.000 online bezoekers.

Principeakkoord CAO voor de Timmerindustrie

BUSSUM – Werkgeversorganisatie NBvT en de vakbonden FNV en CNV zijn tot een principeakkoord gekomen over een nieuwe cao voor de timmerindustrie. De afgesproken loonsverhoging bedraagt 2 procent per juli 2018, gevolgd door 1 procent loonsverhoging in januari 2019. Daarnaast vormt duurzame inzetbaarheid een belangrijk onderdeel van de CAO. De nieuwe regeling Vitaliteitsverlof is daar een voorbeeld van.

Monique Fledderman, namens de werkgeversorganisatie aan tafel, is content met de uitkomst: “Samen met mijn mede onderhandelaars en in goed overleg met de vakbonden zijn we, naar mijn mening, tot een mooie nieuwe regeling Vitaliteitsverlof gekomen en loonafspraken die passen in deze tijd.”

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema in de nieuwe cao. Het is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van zowel werknemer als werkgever en bestaat uit drie onderdelen: vitaal blijven werken, gezond en veilig werken en duurzaam inzetbaar. Werknemers vanaf 57 jaar kunnen het beroep doen op het vitaliteitsverlof. De kosten voor deze dagen worden door werknemer en werkgever op 50-50 basis gedeeld. Een werkgroep ‘moderne CAO industrieel bouwen met hout’ gaat zich buigen over een effectief beloningsbeleid voor leerlingen, een inventarisatie levensfase gerelateerde behoeften en werkdruk van werknemers jonger dan 57 jaar en de modernisering door flexibilisering en onderhoud aan het functiesysteem en –schalen.

- Advertisement -

Laatste nieuws

X